Groote Lindt boekt terechte overwinning bij Everstein

03 april 2017 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt boekt terechte overwinning bij Everstein

ZWIJNDRECHT - In de verste uitwedstrijd van het seizoen heeft Groote Lindt drie keer weten te scoren. Om onbegrijpelijke redenen werd er echter maar 1 treffer goedgekeurd. De eindstand van 0-1 was al bij rust bereikt door de rake kopbal van Nasir el Arbaoui.

Everstein – Groote Lindt was een wedstrijd met grote belangen. Voor Everstein de mogelijkheid om aan te sluiten bij de middenmoot en voor Groote Lindt dreigde na twee nederlagen op rij bij een volgende verliesbeurt de NC plekken om lijfsbehoud. Dat De Lindt daar teveel kwaliteit voor in de ploeg heeft, ondanks vele afwezigen, liet men in de eerste helft zien. Het elftal had het meeste balbezit en dicteerde het tempo. Evenstein zocht het met name via de snelle linksbuiten en hadden in hun aanvoerder een belangrijke pion op het middenveld. In de eerste helft was het Nasir el Arbaoui die uit een fraaie voorzet van Sonny Schouten tegendraads de 0-1 in kopte. Deze voorsprong kwam tot de rust niet meer in gevaar maar had groter kunnen en moeten zijn.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld waarbij het wachten is op een grotere voorsprong. Helaas was het met name in de beslissende fase te vaak onnauwkeurig. Zo werden de zeeën van ruimte die Everstein weg gaf slecht benut. En als ze wel goed benut werden dan bood vaak de dubieus vlaggende grensrechter uitkomst. Nadat er in de eerste helft een goal werd afgekeurd op zijn advies was het ook in de tweede helft raak. Een glaszuiver doelpunt werd opnieuw afgekeurd na een vlagsignaal. Zo bleef Everstein in de wedstrijd en kreeg het ook nog vrij goedkoop 2 vrije trappen op de rand van het 16-metergebied. Deze werden gelukkig niet al te best genomen en na circa 6 a7 minuten blessuretijd klonk het eindsignaal. Met de overwinning nam De Lindt weer afstand van de ploegen eronder en lijkt de 5e plaats het maximaal haalbare.

Zaterdag komt de lijstaanvoerder en titelkandidaat Drechstreek naar Groote Lindt. De uitwedstrijd eindigde in 3-3 en het betekende de ommekeer van het seizoen voor Groote Lindt na een desastreuze start.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.