Korfballers Albatros goed van start

03 april 2017 door Hennie van der Zouw
Korfballers Albatros goed van start

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros zijn de veldcompetitie begonnen met 17 overwinningen en drie gelijke spelen in  38 ontmoetingen waardoor de balans net negatief uitslaat.
Bij de selectieteams was er winst voor senioren 1, C1, D1 en E1, maar waren er nederlagen voor A1, B1 en F1.

Albatros 1, dat samen met ONDO en Valto de ranglijst in de 1e klasse aanvoert, maakte geen fout tegen het Barendrechtse Vitesse. De Zwijndrechtse stootkracht kwam met name van de dames die 8 keer scoorden en diverse strafworpen verdienden. Via 14-10 bij rust klampte Vitesse bij 15-15 nog een keer aan maar de thuisploeg speelde de wedstrijd degelijk uit en won met 20-18.

C1 maakte korte metten met HKC C1 en won in Hardinxveld met 3-11 terwijl D1 opnieuw afrekende met concurrent Vitesse: 8-12. E1 was veel te sterk voor Nieuwerkerk E2 en won met 18-7.

A1 trof in KCC de ongeslagen koploper en kreeg met 16-31 op de broek. Er zal een wondertje moeten gebeuren om het Overgangsklasseschap te behouden en de uitwedstrijd komende zaterdag bij GKV is daarbij cruciaal.

B1 redde het niet bij TOP in Arnemuiden (11-7) en F1 verloor bij Kinderdijk F1 (16-9).
Bij de senioren belangrijke punten voor senioren 2 en 3. Het 2e pakte middels een rake vrije bal van Jiri Verwater een punt tegen VEO 3 (13-13) en het 3e is begonnen aan een opmars en klopte WION 2 verdiend maar moeizaam met 13-14. Het 5e was de best scorende Albatrosploeg met een 19-22 overwinning op Keep Fit 3 in Roosendaal. Ook senioren 4 en 7 wonnen hun eerste veldwedstrijd met respectievelijk 7-13 van WION 4 en 10-6 tegen Erasmus 2.

Mooie overwinningen verder voor A4 (12-14 bij PKC A6) en B4 (9-4 tegen Merwede B4). D2 klopte Tilburg D1 met 7-8 en D3 won in alle vroegte met 4-6 bij PKC D4.
Bij de E- en F-teams was er winst te noteren voor E4, E8, F4, F5 en F6.
De allerjongsten van de club, de welpen, speelden een oefenpartij tegen de kangoeroes van HKC die duidelijk al een stapje verder zijn. Het was een leerrijke ervaring en voor de toeschouwers prachtig om te zien.

In de avonduren vermaakten de vrijwilligers van de club zich tijdens de jaarlijkse medewerkersavond waar ze een culinaire reis rond de wereld maakten.
 
Aanstaande zaterdag vanwege de Korfballeague finale een beknopt korfbalprogramma met slechts 9 Albatrosteams in het veld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.