Fiets- en voetpad in Beethovenlaan dicht wegens broedende zwaan

05 april 2017 door Hennie van der Zouw
Fiets- en voetpad in Beethovenlaan dicht wegens broedende zwaan

ZWIJNDRECHT - In de Beethovenlaan, ter hoogte van winkelcentrum Oudeland, is het fietspad en trottoir tussen de Klarinetsingel en Trompetstraat afgesloten. Er broedt een zwaan in de groenstrook tussen het fietspad en de rijbaan. Broedende zwanen zijn erg fel in het beschermen van hun nest. Als de jonge zwanen uit het ei komen, kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Fietsers worden daarom tijdelijk omgeleid.

Met hekken wordt voorkomen dat de zwaan de weg op vliegt. Aan oeverzijde van het nest zijn het fietspad en trottoir tijdelijk afgesloten om te voorkomen dat fietsers of voetgangers worden aangevallen door de broedende zwaan. Fietsers worden omgeleid via de Klarinetsingel, Bazuinstraat en Trompetstraat. Ook voetgangers wordt geadviseerd niet langs de zwaan te lopen.

Wethouder dierenwelzijn Jacqueline van Dongen: "De gemeente laat de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving, dit staat in de dierenwelzijnsnota. We willen dier en mens ieder hun eigen ruimte geven. Als zwanen zich onveilig voelen, zijn ze onberekenbaar, zeker in de broedperiode. Om onveilige (verkeers)situaties en letsel te voorkomen kiezen we voor deze oplossing."

De afsluiting zal ongeveer drie maanden duren.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.