Voetballers Groote Lindt verslagen in de 98ste minuut

10 april 2017 door Hennie van der Zouw
Voetballers Groote Lindt verslagen in de 98ste minuut

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Koploper Drechtstreek heeft met het geluk van een kampioen De Lindt net weten te verslaan. Groote Lindt was, ondanks de nodige afwezigen, in de eerste helft de bovenliggende partij en in de tweede helft kreeg het de kans om de wedstrijd te beslissen. Helaas mocht het niet zo zijn en ging de koploper er in de absolute slotfase met de 3 punten vandoor.

Na een spetterende opkomst op het sfeervolle en drukbezochte sportpark was het in de eerste helft al snel duidelijk dat De Lindt er een echte wedstrijd van wilde maken. De ploeg speelt weliswaar om de 5e plek maar deed dat vol overgave. De Lindt acteerde sterk in de duels en was continu dreigend. Drechtstreek had de eerste helft niet de rust in de ploeg en zocht het veelal in de diepte. Het was in de 12e minuut de treffer van Steven Kramer, die komend seizoen zeer waarschijnlijk niet te bewonderen zal zijn op de velden, die Groote Lindt op een terechte 1-0 voorsprong bracht.

Het spel golfde redelijk op en neer. Een vrije trap op 17 meter van de goal was eigenlijk het gevaarlijkste moment van Drechtstreek dat sowieso weinig uitgespeelde kansen kon noteren deze wedstrijd. Dit schot werd echter gepareerd. In de 36ste  minuut was het Wouter Jansen die de marge verdubbelde. Met een bekeken geplaatste bal in de bovenhoek kwam de 2-0 op het scorebord. En waar iedereen min of meer dacht dat de rust zou aanbreken met deze tussenstand was het in de derde minuut van de blessuretijd van de eerste helft de aansluitingstreffer. Een afgeslagen corner werd opnieuw scherp ingebracht en fraai afgewerkt. Vlak daarna brak op het voor Groote Lindt te langzaam lopende klokje van de scheidsrechter ook de rust aan.

Na exact 15 minuten begon de tweede helft. De verwachting alom was dat Drechtstreek zou gaan stormen. Dit betekende ruimte in de rug van de verdediging en dat is iets waar De Lindt over het algemeen goed mee omgaat. De storm viel op wel mee. Groote Lindt bleef lang op voorsprong maar kreeg ook geen riante mogelijkheden. Totdat Sonny Schouten eigenlijk alles goed deed. Op perfecte wijze stuurde hij drie man het bos in en waar iedereen klaar stond om te juichen pakte de keeper helaas zijn inzet. Een grote kans op de definitieve beslissing. Na dat moment ging Drechtstreek nog nadrukkelijker naar voren spelen. De Lindt kon er niet goed meer uitkomen.

Via de zijkanten probeerde Drechtstreek, dat inmiddels ook zijn centrale verdediger naar voren had gestuurd, de 2-2 te forceren. Het was opnieuw Mark Kunst van Drechtstreek die met opnieuw een kopbal het net wist te vinden. De Lindt maakte in deze fase teveel onnodige overtredingen of verdedigde matig waardoor er veel ballen vanaf de zijkant mochten worden ingebracht. Tegen de fysieke sterke tegenstander is dat vragen om problemen. Toch leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Echter de verder goed leidende scheidsrechter van dienst liet wel erg lang doorspelen. In de 98ste minuut was het dan ook raak. Een van richting veranderde bal viel tot grote teleurstelling van Groote Lindt in de kruising binnen. In de resterende twee minuten moest Drechtstreek nog 1 gevaarlijke aanval onschadelijk maken om daarna tot haar grote opluchting de overwinning te vieren.

Zaterdag 15 april is er geen programma en de week erna ontvangen wij HSSC 61.

Foto: Wouter Jansen is geconcentreerd op de bal.
Fotografe: Wilma van Strien

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.