Landelijke successen voor leden Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O

10 april 2017 door Hennie van der Zouw
Landelijke successen voor leden Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O

ZWIJNDRECHT - Anouk Tieman en Renate van ’t Hof, beiden lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, hebben zich bij de in Winterswijk gehouden halve finale individueel toestelturnen geplaats voor het Nederlands kampioenschap.

Anouk legde beslag op het NK-startbewijs met het veroveren van de bronzen medaille. Zij turnde haar halve finale in de categorie pupil-2-N3 en realiseerde een totaalscore van 54,416 punten. Renate kwam uit in de seniorencategorie van de tweede divisie. Met 46,508 punten eindigde zij op de elfde plaats, voldoende voor een plaats in de eindstrijd. Met een dertiende plaats staat Cynthia Kroon in deze categorie als eerste reserve genoteerd. (Zie foto hiernaast)

Turnsuccessen in Leusden
De jongens/herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O had in Leusden een druk programma te verwerken. Een deel van de derde divisie turnde zijn kwartfinale, turners van de ere-, 1ste en 2de divisie verwerkten hun 2de kwalificatiewedstrijd en daar tussen door hadden Anthony van Assche en Boudewijn de Vries een oefenwedstrijd voor hun deelname aan de aanstaande Europese kampioenschappen.

In de eerste divisie overtuigde Luuk Huernink in de jeugdcategorie. Met 68,15 punten bleef hij zijn concurrentie ruim voor en lag daarmee beslag op het goud. Luuk van Waaij werd in deze categorie met 64,80 punten vijfde.

Bij de junioren-II was het Thomas van der Helm die zich met 61,85 punten het brons om liet hangen. Thomas Kok die terug komt van blessureleed eindigde op de tiende plaats.
Bart de Ruiter kwam bij de senioren net iets tekort voor het eremetaal. Met 72,90 punten werd hij vierde, op de voet gevolgd door Thijs Oosterling die met 72,10 punten als vijfde eindigde.

In de instapklasse viel ook Omar F’touh met zijn vierde plaats net buiten de prijzen. Hij turnde 101,20 punten bijeen. Met een score van precies 100,00 eindigde Jayden Paton op de vijfde plaats.
In de tweede divisie was het opnieuw Bram van Gemert die zich bij jeugd naar de hoogste trede van het ereschavot turnde. Met 67,50 punten verdiende hij het goud. (Zie bovenste foto)

Bij de junioren-II van de derde divisie trok Jelle van de Lans aan het langste eind. Met 68,20 punten greep hij het goud. Leon van der Wel eindigde met 66,70 punten verdienstelijk op de vierde plaats.
In de eredivisie startte in de jeugdcategorie Jarien Fokkens en Jordi Hagenaar. Jarien werd met 60,80 punten zesde. Jordi moest vanwege een blessuren tussentijds de wedstrijd staken.

Bij het EK-oefenduel turnden zowel Anthony als Boudewijn twee toestellen. Anthony werd met 13,90 punten eerste op ringen en met 13,85 punten op de brug tweede. Boudewijn realiseerde met 13,40 punten de hoogste score op rek en moest op voltige als gevolg van een val genoegen nemen met een vierde plaats.

Tot de halve finale drongen door Lance Visser (pupil-1ste div.), Frank Scheffer (pupil-2de div.), Gijs Zijderveld (junior-I-3de div.), Jelle van der Zouwen, Bodi Winkler (beiden jeugd-3de div.)

Zilver en Brons voor RG-Meisjes
Bij de tweede plaatsingswedstrijd in Twello hebben de meisjes ritmische gymnastiek van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O goed zaken gedaan. In de categorie junior-B  pakte Fenne Dijkstra met 18,20 punten knap het zilver, gevolgd door haar clubgenote Tessa de Vroomen die met 17,600 punten het brons liet omhangen. In deze categorie werd Rosalie van den Berg vijfde en Mea Dijkstra negende.

Bij de senioren-B  turnde Cheryl van de Perk zich naar het ereschavot. Met 17,850 punten  lag zij beslag op het brons. Noa Reijmers zag haar balcompositie door twee grote fouten de mist in gaan. Hierdoor eindigde zij uiteindelijk op een negende plaats. (Zie foto hiernaast)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.