120 treffers en vijf keer winst voor korfballers Albatros

10 april 2017 door Hennie van der Zouw
120 treffers en vijf keer winst voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - Albatros’ eerste team heeft de gedeelde koppositie moeten afgeven. In de uitwedstrijd bij Excelsior in Delft werd met 17-16 verloren en de strijd tussen Valto en ONDO werd door Valto gewonnen waardoor deze ploeg nu alleen aan kop gaat.

Albatros ging in Delft goed van start en nam een 1-4 voorsprong maar daarna was het Excelsior dat scorend beter op dreef raakte. Het tweede aanvalsvak van de gasten scoorde niet of nauwelijks en dat leverde een schier onmogelijke achterstand van 13-7 op. Rene Havelaar, met zes treffers weer een welkome basisspeler, verkleinde het gat naar 13-9, maar opnieuw kon de aansluiting niet gemaakt worden. Een paar wissels brachten nieuw elan en bij 16-13 en nog 12 minuten op de klok leek alles nog mogelijk. Albatros kroop terug tot 17-16 maar wist de gelijkmaker in de laatste minuten niet meer op het scorebord te krijgen.

Met de uitwedstrijd tegen Valto en de thuiswedstrijd tegen ONDO nog voor de boeg blijft Albatros kans houden op de titel.

Elf treffers waren er voor D2 dat Tilburg D1 kansloos liet en voor senioren 8 en haar tegenstander Oranje Wit 8 waardoor zij de punten deelden. Veertien treffers voor senioren 2 dat na een kleine voorsprong bij rust Excelsior 2 met 12-14 klopte en hierdoor belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie.

De 15 treffers van senioren 3 tegen ONDO (M) 2 waren niet voldoende voor de overwinning, maar A1 pakte de laatste strohalm en klopte GKV A1 met 11-15. Er zal nog vaker gewonnen moeten worden om in de Overgangsklasse te mogen blijven.

Zeventien doelpunten voor A2 dat in Goes Blauw Wit A1 met 11-17 versloeg en ook voor senioren 4 dat beter was dan Fortis 3: 17-11. B5 verloor met 7-4 bij ZKV in Zuidland.

De negen Albatrosteams die zaterdag in het veld kwamen scoorden in totaal 120 keer. A.s. zaterdag volgt een vol Paasprogramma met 22 thuiswedstrijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.