Filmwedstrijd bij filmclub CINE'67

13 april 2017 door Hennie van der Zouw
Filmwedstrijd bij filmclub CINE'67

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse film-en videoclub CINE’67 viert haar vijftigste verjaardag op 26 september 2017. Filmen is niet alleen het registreren en opnemen van een gebeurtenis maar ook het vertellen van een verhaal. Op basis hiervan willen ze alle mensen in Zwijndrecht uitdagen en daartoe organiseren ze in de periode van mei t/m augustus 2017 een filmwedstrijd.

Het dient een film te zijn van ten hoogste tien minuten en de film moet kunnen worden geprojecteerd op een groot scherm. De opnamen kunnen worden gemaakt met allerlei apparatuur waaronder de telefoon, zolang het maar vertoonbaar is. Verder moet uit het verhaal blijken Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom (de vijf W’s waaraan een filmverhaal moet voldoen).

Je hebt de keuze uit twee mogelijkheden;

Je kiest voor een eigen film met een van de volgende onderwerpen:
- Mijn held (bijvoorbeeld een portret van een familielid, vriend, bekende persoon)
- Mijn favoriete (of mooiste) plek / plekken in de gemeente Zwijndrecht
- Mijn mooiste (favoriete) activiteit.   

Anders
- Of je kiest voor de zogenaamde nine shots methodiek. Je kiest dan uit de voorbeelden die Cine’67 voorradig heeft op haar website, bijvoorbeeld de negen handelingen die nodig zijn om koffers in te pakken, dan wel een ei te bakken enzovoort. Deze handelingen zijn in negen verschillende filmshots uitgewerkt, die shots maak je dan en zet er eventueel tekst en muziek onder.

Er zijn twee leeftijdscategorieën, waarbij de eerste groep bestaat uit mensen t/m 16 jaar. Voor de jongeren kijk ook op: http://www.goodtoknowzwijndrecht.nl/

CINE'67 stelt een jury samen uit diverse geledingen en de film wordt beoordeeld op basis van de vijf W’s en de emotie die de film oproept. Ook gaan ze er een feestelijke prijsuitreiking aan koppelen. Voor beide groepen is er een prijs bestaande uit €50 en een gratis lidmaatschap bij Cine’67 ter waarde van € 85.

Gedurende de periode zullen ze op hun club inloopavonden organiseren, waar de deelnemers  terecht kunnen met hun vragen dan wel problemen.

Aanmelding is makkelijk, je stuurt een email aan cine67@outlook.com met naam, adres en leeftijd.

Adres van onze club; Prins Bernhardstraat 7 – 3331 BN Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.