Speciale tablet voor 25 Zwijndrechtse ouderen

14 april 2017 door Josette Huisman
Speciale tablet voor 25 Zwijndrechtse ouderen

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht stelt een half jaar lang 25 Companen ter beschikking aan ouderen die minder digitaal vaardig zijn. Met de Compaan, een speciale tablet, kunnen ouderen op een makkelijke manier online contact onderhouden met familie, vrienden en zorgverleners. Wethouder Jolanda de Witte (Zorg en Welzijn) reikte donderdag 13 april de eerste Compaan uit aan de heer Van de Leeuwen.

Onder de naam Vivera zet de gemeente zich samen met o.a. de SWOZ (Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht) in om eenzaamheid te voorkomen. Het gebruik van de Compaan draagt hier aan bij. Met de tablet kunnen senioren gemakkelijk communiceren met familie en vrienden. Foto’s delen, berichten sturen, afspraken maken, een spelletje spelen, internetten, beeldbellen en zelfs een kerkdienst thuis volgen behoort tot de mogelijkheden. Door het gebruik van grote knoppen en simpele navigatie kan iedereen met de Compaan overweg. De Compaan is uitgevoerd in een lijst van duurzaam hout, zodat hij stevig op tafel staat en doet denken aan een fotolijstje. De gemeente Zwijndrecht stelt de 25 Companen een half jaar gratis ter beschikking. Als de Compaan bevalt, kunnen de ouderen het abonnement overnemen.

Mantelzorg
Naast communicatie met familie en vrienden kan de Compaan ook een rol spelen bij de mantelzorg. Via het Compaan Portaal, een beveiligde website bereikbaar via smartphone, tablet en computer, kan de familie de Compaan-gebruiker ondersteunen in het dagelijks leven. Ouderen kunnen hierdoor langer zelfstandig thuis blijven wonen. Er kan bijvoorbeeld een medicijnenschema worden ingevoerd, waarna de Compaan herinneringen voor het innemen van medicijnen aangeeft. Ook kan een dagelijkse ‘Goedemorgen-functie’ worden ingesteld. De familie krijgt een sms-bericht als de Compaangebruiker niet reageert op de ‘Goedemorgenmelding’.

Compaan
Het idee van de Compaan is ontstaan vanuit de eigen ervaring van de oprichter, Joost Hermanns. Zijn 90-jarige oudtante wilde met een iPad aan de slag maar dat bleek te moeilijk. Omdat zijn oudtante wel wilde e-mailen en foto’s wilde zien van zijn kinderen, bedacht Joost de Compaan.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.uwcompaan.nl/zwijndrecht of neem contact op met Compaan op 088-1450100.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.