Europese kampioenstitel voor Vitality

18 april 2017 door Hennie van der Zouw
Europese kampioenstitel voor Vitality

ZWIJNDRECHT - Wat een geweldig Europees Kampioenschap heeft de Zwijndrechtse inwoonster Emma Heppenhuis (13 jaar) achter de rug.

In het najaar van 2016 werd zij uitgenodigd door twirlteam Vitality uit Alkmaar om als deelneemster mee te doen met het pompon team tijdens de Nederlands Kampioenschappen Twirlen dat in januari 2017 plaatsvond in Almere.

Emma deed tijdens dit NK al mee bij 8 andere twirl onderdelen (als solist,  duo en in groepsverband).  Doordat dit pompon team Nederlands kampioen werd, betekende dit dat zij uitgenodigd werden om deel te gaan nemen aan de Europees Kampioenschappen dat afgelopen weekend in Porec in Kroatië plaats vond.

Deelname aan dit spannende EK, waarbij de andere landen ook mooie shows hadden neergezet, was zeker niet zonder resultaat, want het team wist de fel begeerde titel te behalen; Europees Kampioen! Wat heeft Emma samen met haar teamleden hard hiervoor moeten trainen. Voor het NK trainde zij eens per maand 8 uur per dag (na eerst met z’n allen op trainingskamp te zijn geweest), echter na het NK werden de trainingsuren per maand opgevoerd (naast de verplichte wedstrijden voor deelname aan het EK). De thema van de show was ‘supergirl’ en dit hebben zij dan ook super neergezet.

Na 10 jaar te hebben getwirlt neemt Emma afscheid van deze sport en hoe!  Emma kan terug kijken op een geweldig avontuur en twirl carriere.  Ze wist de afgelopen jaren vele kampioenstitels te behalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.