Koningsspelen in aantocht

18 april 2017 door Hennie van der Zouw
Koningsspelen in aantocht

ZWIJNDRECHT - Op 21 april a.s. is het zover: de 2e editie van de Zwijndrechtse Koningsspelen! Zeker 16 basisscholen uit Zwijndrecht, ruim 1500 kinderen, doen mee aan deze bijzondere dag vol koningsactiviteiten. Na het Koningsontbijt verzamelen de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 in het Develpark voor de opening door wethouder Jolanda de Witte (Sport). Daarna zingen zij het Kinderen voor Kinderen warming-up lied “Okido” en vertrekken ze naar diverse sportlocaties voor de Koningssportdag.

De hele dag staat in het teken van spelen, sport, gezondheid en gezelligheid. Op drie locaties in Zwijndrecht organiseren diverse sportverenigingen een toernooi. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo wordt er op de deelnemende scholen al druk geoefend met het dansje voor het Koningsspelenlied "Okido". De Toppie cultuurcoaches helpen de leerlingen hierbij. Ook in Heerjansdam organiseren de basisscholen een leuke ochtend vol sport en spel.

Nieuw: watertappunt in Develpark
Tijdens de opening van de Koningsspelen wordt ook het éérste Zwijndrechts watertappunt geopend. Dit gebeurt samen met de kinderen in het publiek. Als JOGG gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht) zijn we hier natuurlijk heel blij mee. Het drinken van water is gezond en dat stimuleren we op deze manier extra. Het watertappunt krijgt een plek in het Develpark, vlakbij de sporthal. Het tappunt is in samenwerking met waterbedrijf Oasen gerealiseerd.

Dank aan vrijwilligers
Wethouder Jolanda de Witte: “Tijdens de Zwijndrechtse Koningsspelen maken kinderen kennis met allerlei soorten sport. Een dag vol bewegen en gezelligheid. Ook de middelbare scholieren dragen hun steentje bij. Leerlingen van het Loket delen fruit uit en leerlingen van het DevelsteinCollege begeleiden bij atletiek. Ik ben trots op de Toppie & Mattie sport- en cultuurcoaches, de gymdocenten, scholen, sportverenigingen, vrijwilligers en sponsoren die samen met ons dit leuke evenement mogelijk maken. Heel veel dank voor jullie inzet! En voor de kinderen veel sportplezier!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.