Gemeenteraad stemt in met een blauwe zone voor het stationsgebied

19 april 2017 door Hennie van der Zouw
Gemeenteraad stemt in met een blauwe zone voor het stationsgebied

ZWIJNDRECHT - De gemeenteraad stemt in met een blauwe zone voor het stationsgebied in Zwijndrecht. Naar verwachting zal de invoeringsdatum per 1 september 2017 zijn.

De blauwe zone komt in de plaats van betaald parkeren. Het huidige gebied wordt uitgebreid met woongebieden ten noorden van het station. Bij de kantoren geldt al een blauwe zone, die wordt op verzoek van ondernemers ook iets uitgebreid.

Parkeerprobleem oplossen
Wethouder Robert Kreukniet (Verkeer) is blij met de instemming van de gemeenteraad: "Inwoners in het stationsgebied willen zo snel mogelijk een blauwe zone in hun omgeving om het parkeerprobleem voor hun deur op te lossen. Met een paar vertegenwoordigers van de ondernemers hebben we nog een keer extra gekeken wat voor hen belangrijk is voor het parkeren rondom de kantoren."

Parkeerduur twee uur
De maximale parkeerduur is bepaald op twee uur. Dit geldt zowel voor het gebied met woningen als rond de kantoren. Parkeerders gebruiken bij een blauwe zone een parkeerschijf. Bewoners en bedrijven binnen de zones kunnen een ontheffing aanvragen.
Daarnaast is de mogelijkheid opgenomen voor een bezoekersontheffing.

Verkeersbesluit
De eerste stap is nu het nemen van een verkeersbesluit. Dit besluit wordt deze maand gepubliceerd in de Staatscourant en in het Stadsnieuws in De Brug. Na de periode van zes weken ter-inzage-legging kan de gemeente de exacte invoeringsdatum vaststellen.

Bewoners en ondernemers krijgen brief
Bewoners en ondernemers in het stationsgebied hoeven nu nog geen actie te ondernemen. Zodra de precieze invoeringsdatum bekend is krijgen zij een brief van de gemeente, waarin exact wordt uitgelegd in welk gebied de blauwe zone geldt en hoe zij ontheffing kunnen aanvragen.

Informatie
Op www.zwijndrecht.nl bij 'Parkeren, verkeer en vervoer' staan plattegronden met de blauwe zones. Naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad worden de plattegronden deze week geactualiseerd. Daarbij komt ook de uitbreiding van de blauwe zone bij Vierdrecht te staan. De informatie wordt uitgebreid met de stappen die nodig zijn voor de invoering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.