Uniek balspel voor leden VV Groote Lindt

24 april 2017 door Hennie van der Zouw
Uniek balspel voor leden VV Groote Lindt

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag (22 april) heeft Lucas Messemaker met een fraaie handeling de Bellaard Arena geopend. De Bellaard Arena is de naam voor een prachtig speelveld waarop door (jeugd)leden van VV Groote Lindt een uniek balspel kan worden gespeeld: Poolball. Oftewel "poolen" met je voeten.

Op een kunstgrasveld van acht bij vier meter zijn in de hoeken en in het midden van het veld "gaten" aangebracht waarin vijftien gekleurde voetballen moeten worden weggespeeld. Het spel kan zowel overdag als in de avonduren worden gespeeld, want de Bellaard Arena is tevens voorzien van kunstverlichting. Het eerste poolball spel werd gespeeld door Lucas Messemaker (Lucas verkocht 147(!) loten voor de Grote Clubactie) en Ronald Blonk namens de hoofdsponsor van VV Groote Lindt (ING). Lucas speelde de belangrijke zwarte bal als laatste weg waardoor hij de boeken in gaat als de eerste Poolball winnaar.

De Bellaard Arena is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van ITCreation, ING en de Grote Clubactie. De Bellaard Arena dankt haar naam aan de bedenker en maker van het spel: Arno Bellaard van Bellaard Timmer - en Klusbedrijf. Samen met zijn broer Jan Willem en diverse (jeugd)spelers van VV Groote Lindt heeft Arno in twee maanden tijd de Bellaard Arena gerealiseerd.

Met de Bellaard Arena biedt VV Groote Lindt naast de eerder gerealiseerde speeltuin en pannaveld nog meer spelmogelijkheden voor de alsmaar groeiende jeugdafdeling. Wil je ook een keer poolball komen spelen? Kom dan gerust eens langs!

Onderschrift foto:
Van links naar Rechts: Joyce van der Linden - Buijnk (ITCreation), Lucas Messemaker, Ronald Blonk (ING), Arno Bellaard (Bellaard Timmer- en Klusbedrijf) en Omar Butt (ING)
Fotograaf Rob Doppenberg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.