Rust voor korfballers Albatros

24 april 2017 door Hennie van der Zouw
Rust voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - De Nederlandse korfbalcompetitie en derhalve ook de korfballers van de ckv Albatros hebben te maken met  een bizar voorjaarsprogramma. Met slechts een week rust na de zaalcompetitie ging op 1 april de veldcompetitie van start om vervolgens vanwege de Leaguefinale in de Ziggo Dome een week later een miniprogramma af te werken. Op 15 april was het weer volle bak waarna weer twee vrije rondes volgden vanwege de meivakantie.

In de maand mei volgen dan nog vier competitieronden waarin de beslissingen voor kampioenschappen, degradatie en promotie moeten gaan vallen.

Bij de pupillenteams, de DEF-jeugd, zijn er nog zeven Albatrosteams ongeslagen. D1, dit voorjaar ingedeeld in de gewenningspoule, ligt op koers voor de titel terwijl ook D2 het geweldig doet met twee overwinningen op Tilburg D1. E4, E8, F4 en F6 wonnen hun beide eerste wedstrijden. Bij de aspiranten is B2 met twee gelijke spelen gestart en zijn alleen B4 en C1 nog ongeslagen.

A1 krijgt nog een zware kluif in de Overgangsklasse en moet waarschijnlijk nog minimaal twee keer winnen voor lijfsbehoud. A4, in de zaal dichtbij de titel, is gestart met twee overwinningen.
Albatros’ eerste seniorenteam is nog volop in de race voor het kampioenschap in de 1e klasse. Op 6 mei staat de belangrijke uitwedstrijd bij medekoploper Valto op het programma en dan zal duidelijk zijn of Albatros of één van de andere vier (!) concurrenten voor de titel gaat afhaken. Voor senioren 2 en 3 wordt het nog punten sprokkelen in de strijd tegen degradatie terwijl het 4e op 6 mei gaat voor de winst op koploper DSO 3. Midweek 1 heeft dit seizoen meer concurrentie dan normaal, maar heeft al wel drie winstpartijen genoteerd.

Na de meimaand maakt Albatros zich in juni op voor het jeugdkamp, het schoolkorfbaltoernooi, de oudejaars familiedag en ….de renovatie van het veld. In de maanden juli en augustus zal het oude kunstgrasveld bij het Develsteincollege worden verwijderd en worden vervangen door nieuwe sportvelden. Deze zullen natuurlijk worden aangepast aan de nieuwe kleinere afmetingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.