Diner met de koning was een hele bijzondere ervaring voor Martin Verkouter

01 mei 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Vrijdag 28 april was voor Martin Verkouter, leiding bij Scouting Panoord, een speciale dag. Hij was een van de 150 genodigden voor het diner ter ere van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook Martin is op 27 april jarig, en werd, zoals de koning, eveneens 50 jaar oud. Nadat hij zich had aangemeld naar aanleiding van de oproep die was geplaatst, was hij een van de gelukkigen die werd ingeloot voor het diner.

Martin was erg verrast toen bleek dat hij was uitgenodigd. Omdat dit net voor 1 april was, dacht hij eerst dat het misschien een grap was. Pas toen de officiële uitnodiging in de bus viel wist hij het zeker. Dat betekende wel dat hij een smoking moest regelen, want die had hij nog niet in zijn kledingkast.
Op de dag zelf moest Martin zich aan het einde van de middag melden bij het verzamelpunt in Amsterdam. Vooraf had Martin middels een email de instructies en richtlijnen gekregen omtrent het diner. Vanaf de aankomst bij het verzamelpunt liep alles volgens een strak draaiboek en was het tot in de puntjes geregeld.

Iedereen werd ook persoonlijk aan de koning en koningin voorgesteld. En omdat Maxima ook de beschermvrouwe van Scouting Nederland is, gaf dat voor Martin, als leiding bij Scouting Panoord, de ontmoeting met haar een extra bijzonder tintje. Martin: ”Het was een geweldige ervaring om dit mee te mogen maken. Je komt op plaatsen die normaliter niet toegankelijk zijn voor het publiek. Daarnaast hadden de koning en koningin tijd om met iedereen een praatje te maken. Dat maakte samen met de geweldige organisatie rondom het diner de gehele avond een bijzondere en onvergetelijke ervaring”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.