Groote Lindt stijgt naar de 5e plaats na overwinning op ZBC '97

08 mei 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In een tamme derby waarbij er niets meer op het spel stond trok Groote Lindt aan het langste eind tegen ZBC ’97 die zich in de nacompetitie veilig moeten zien te spelen om een degradatie naar de 4e klasse te voorkomen. Het werd 2-1 voor De Lindt.

In de eerste helft beleefde Groote Lindt een prima openingsfase met de snelle openingsgoal van Tom Koetsenruijter als gevolg. Na de voorsprong kwam ook ZBC ’97 beter in het spel en met een prachtige kopbal werd er alweer snel gelijk gemaakt. Niet veel later leek het zelfs 1-2 te worden maar dit werd met een goede safe voorkomen. De 1-1 stand was tevens de ruststand waarmee beide teams aan de thee gingen.

De tweede helft werd het verschil op de ranglijst beter zichtbaar. Groote Lindt was sterker in de tweede helft en het tempo ging omhoog. Het was een aantal keer dreigend en had een strafschop moeten krijgen na een overtreding op aanvoerder Bjorn van Ingen. Deze werd door de wel erg laconiek acterende scheidsrechter niet gegeven. Niet veel later ging bij een volgende aanval de bal echter alsnog op de tijdstip vanwege vasthouden.

Aanvoerder Bjorn van Ingen schoot gedecideerd raak en zette de 2-1 op het scorebord. In het restant van de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar. Helaas kwam Tom Koetsenruiter wel nog zeer ongelukkig terecht na een duel om de bal. Hij is voorlopig uit de roulatie. Na een ziekenhuisbezoek bleken zijn enkelbanden te zijn gescheurd en is er een stuk bot verschoven waar een breuk in zit.

Volgende week speelt De Lindt uit haar laatste wedstrijd tegen VVAC.

Fotografe: Wilma van Strien

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.