Positieve balans voor korfballers Albatros

08 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Positieve balans voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros hebben afgelopen zaterdag 19 van de 36 gespeelde wedstrijden in winst omgezet. De balans viel met name positief uit bij de senioren en in de C- en D-categorie.

Alle D-teams wonnen hun  wedstrijd waarbij de wedstrijd van D1 tegen KVS D1 er één was om van te smullen. Op het zonovergoten hoofdveld nam Albatros al snel de leiding maar bleef de Scheveningse ploeg telkens in het kielzog. Waren het in de eerste helft de Albatrosdames die hun stempel drukten, in de tweede helft waren het de doelpunten van de heren die scherp bleken. Albatros won het leuke duel uiteindelijk met 14-11.

Ook D2, dat tot nu toe alleen nog maar tegen Tilburg speelde, won voor de derde keer. Dit keer werd het 10-5 tegen DeetosSnel D2. D3 klopte DeetosSnel D4 met 4-7 en D4 haalde twee punten bij Ventura Sport D1 (1-4).

Bij de C-jeugd was er winst voor C1 en C3 terwijl C2 verloor. C1 vocht een spannende wedstrijd uit tegen PKC C2 en won dankzij onder meer dankzij twee rake koelbloedige strafworpen met 10-9. C3 klopte GKV C3 met 2-4.

Van de negen seniorenteams die zaterdag in het veld kwamen wonnen er vijf. Helaas waren dat niet de wedstrijdkorfbalteams senioren 1, 3 en 4. Albatros 6, 7, 8 en 9 wonnen hun wedstrijd ruim en dat betekent dat senioren 7 en 9 nog volop in de race zijn voor het kampioenschap.

Senioren 1 speelde in De Lier de topper tegen Valto. Beide ploegen moesten vanwege de vlagerige wind lang zoeken naar de juiste schotpositie en Albatros moest ook rekening houden met de lengte van de thuisploeg. Het werd een niet al te fraaie wedstrijd waarin Albatros in de slotfase de winst uit handen gaf. Het Lierse publiek ging achter de thuisploeg staan en deze toonde aan net iets meer te willen winnen dan Albatros. Bij 14-13 en nog vijf minuten te spelen miste Albatros een strafworp en toen was het pleit beslecht: 17-13. Hopelijk maakt Valto in het restant van de competitie nog een misstap en weet Albatros de resterende wedstrijden in winst om te zetten, dan volgt er wellicht nog een verlenging van dit veldseizoen.

Albatros 2 behaalde twee hele nuttige punten en klopte Valto 2 met 15-17. Het 3e kon het net niet bolwerken tegen koploper Weidevogels (16-19) en het 4e kon koploper DSO 3 geen beentje lichten (13-17).

Ook geen winst voor A1 bij Sporting Delta, maar A2 boog een 10-7 achterstand bij ADO A1 om naar 10-11. B1 versloeg DeetosSnel B2 met 9-13 en is nu weer gedeeld koploper. B4 verliest met 9-7 van GKV B2 maar hoopt in de thuiswedstrijd volgende week op revanche.

Bij de E- en F-jeugd tenslotte was er winst voor E1, E3, E6, E8, F4 en F6. De hoogste score kwam op naam van F6 dat DeetosSnel F3 met 23-1 afdroogde.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.