O&O Ritmische Gymnastiek in Bergum Nederlands Kampioen geworden

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
O&O Ritmische Gymnastiek in Bergum Nederlands Kampioen geworden

ZWIJNDRECHT - De junioren-D ritmische gymnastiek van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O zijn in Bergum (Friesland) Nederlands kampioen geworden. De groep bestaande uit Myrthe van Mourik, Noura Bouthgrit, Marieke Leeuwestein, Valerie Kroon, Daisy Felix en Sarah Theunisse sleepte de nationale titel in de wacht met hun hoepel/knotsoefening.

Hun compositie werd gewaardeerd met 9,100 punten. De groep bond ook de eindstrijd aan op C-niveau. Met haar baloefening werd zij met 7,683 punten zesde.

De RG-afdeling kwam voorts in actie  bij de in Leiden gehouden halve finale voor het bemachtigen van een NK-startbewijs voor de  individuele titelstrijd

Bij de senioren-B verzekerde Noa Reijmers zich van een finaleticket door met 19,250 punten het zilver te veroveren.

Fenne Dijkstra en Rosalie van den Berg plaatsen zich voor de eindstrijd bij de junioren-B. Fenne pakte hierbij met 18,000 punten het brons, direct gevolgd door Rosalie die met 17,700 punten vierde werd.
Bij de pre-junioren-B turnde Jada Snikkers haar halve finale. Met haar zevende plaats (15,250 punten) staat zij als eerste reserve genoteerd voor de finalestrijd

Tessa de Vroomen had zich reeds eerder geplaats. Met de andere reeds geplaatste turnsters had vooruitlopend op het NK een onderlinge strijd met het onderdeel lint. Met 9,700 punten veroverde zij het goud.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.