Turners van Gymnastiekvereniging O&O succesvol in Nederland en Europa

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Turners van Gymnastiekvereniging O&O succesvol in Nederland en Europa

ZWIJNDRECHT - O&O-turnster Sharon Ringlever heeft bij de in Alphen aan de Rijn gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen beslag gelegd op twee zilveren medailles.
In de categorie junior van de 2de divisie veroverde zij met 48,042 punten het zilver in het allround-klassement. In de toestelfinale brug kwam Sharon met 11,750 punten tot een gelijk resultaat. Op het onderdeel sprong miste zij met 0,018 punten het brons. Met 12,966 punten werd zij daarbij vierde.

In categorie senior van de 2de divisie turnden Renate van ’t Hof en Xinga Gruis hun NK. Door missers op brug en balk zagen zij het eremetaal aan zich voor bij gaan. Xinga kwam nog wel tot actie bij de toestelfinales op brug en vloer. Op brug werd zij met 10,650 punten vijfde en op vloer met 12,500 punten negende.

NK-Brons voor Jens van Eijk
Bij het in Amsterdam gehouden Nederlands kampioenschappen individueel toestelturnen voor de categorie benjamin heeft Jens van Eijk, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, beslag gelegd op het brons.

De zevenjarige talentvolle  Jens turnde zich met 100,85 punten naar het erepodium. Hij bouwde zijn eindscore op met 17,40 pnt. voor vloer, 15,95 voor voltige, 17,70 voor ringen, 18,85  voor sprong, 14,40 voor brug en 16,55 voor rek.

In Amsterdam vonden tevens voor een aantal categorieën de halve finale of een 3de kwalificatie plaats.
De volgende turners drongen door tot de nationale eindstrijd:
Yuri Visser (1ste div. –jeugd) allround – vloer – ringen, Bram van Gemert (2de div. – jeugd) allround – vloer – voltige – sprong – brug – rek, Luuk Huernink (1ste div. – junior-I) allround – vloer – voltige -  ringen -  sprong – brug -  rek, Luuk van Waaij (1ste div. – junior-I) allround – sprong – rek, Dennis Swinkels (1stediv. – junior-I) allround – voltige, Mitchel de Haas (talentendiv. Pupil) Allround – voltige – ringen – sprong – brug – rek, Gijs Franken (talentendiv. - pupil) allround – vloer – ringen – sprong – brug – rek, Soulaiman (2de div. - pupil) allround – vloer – brug , Kenji Paizs (talentendiv. – instap) allround – vloer – brug – rek, Thomas van der Helm (1ste div. junior-II) allround – vloer – sprong – rek, Thomas Kok (1ste div. – junior-II) allround – voltige – brug – rek, Jens van der Helm (1ste div. – senior) allround – vloer – voltige, Thijs Oosterling (1ste div – senior) allround – vloer – voltige – ringen – brug – rek, Bart de Ruiter (1ste div – senior) allround – vloer – sprong.

EK-Ervaring voor Lente Zwaal
Lente Zwaal, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, heeft haar ultieme doel “deelname aan de junior-EK ritmische gymnastiek” werkelijkheid zien worden.

Tezamen met haar ploeggenoten Nathalie van Oevelen, Sandra Pavolic, Yara Severijn, Cheyenne Stoffer, Julia van Gils en Kate Dorlandt heeft de vijftienjarige Lente in Budapest – Hongarije deelgenomen aan Europese juniortitelstrijd. Een bekroning op een twee jaar voorafgaand traject.

De knotscompositie van de turnsters werd bij het eerste optreden gewaardeerd met 11.650 punten. Het  tweede optreden was iets minder in de uitvoering en kwam uit op score van 10.650 punten. Het puntentotaal van 22,300 was niet voldoende voor een finaleplaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.