Volle punten voor handbalteams sv Conventus

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zondag 21 mei was een productieve dag voor de handbaldames van sv Conventus. Het eerste heren- en damesteam wisten hun wedstrijden zegevierend af te sluiten, welke belangrijk waren in de kampioenschapstand.

De handbaldames van sv Conventus moesten afgelopen weekend van Snelwiek winnen om in het kampioenschap voor Roda’71 te blijven, waarmee de tweede plaats veilig zou zijn. Het team begon erg gedreven aan de wedstrijd, met interessante aanvallen en een sterke verdediging. De Zwijndrechtse dames konden al snel een voorsprong opbouwen, welke in de rust al 10 – 6 bedroeg. Ook in de tweede helft bleven de Zwijndrechtse speelsters hard voor elkaar werken. Pas in de eindfase van de wedstrijd liep de voorsprong iets terug, tot een uiteindelijke 20 – 17 overwinning.

De wedstrijd van het eerste herenteam van Conventus was er één om degradatie te voorkomen. Een overwinning op Atomium’61 zou het team veilig stellen van eventuele degradatie. Het team van coach Ralph Speets zou een sterke wedstrijd spelen, waarin ze al vroeg een voorsprong van vier punten namen en deze niet meer uit handen zouden geven. Vooral aanvallend creëerde de selectie veel mogelijkheden op de cirkel, waardoor Richard van Dijke en Kevin Kal veelvuldig de keeper konden passeren. In de slotminuten kon de voorsprong zelfs nog verder uit worden gebouwd, tot een 21 – 27 overwinning. Met deze zege stijgt het team zelfs naar de derde plaats van de slechts vijf teams tellende competitie en is het veilig voor degradatie.