Albatros begroet handvol veldkampioenen

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Albatros begroet handvol veldkampioenen

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros heeft afgelopen zaterdag de eerste  vijf veldkampioenen gehuldigd. Senioren 9 en de jeugdteams E1, E8, F4 en F6 konden de bloemen en taart in ontvangst nemen op het zonnige Albatrosveld.

Het kampioenschap van senioren 9 is een puike prestatie van het team dat iedere week in een wisselende samenstelling speelt. De ploeg is afhankelijk van de goodwill en fitheid van met name de overige heren in de lagere seniorenteams.  Na het kampioenschap in de najaarscompetitie is dit dus opnieuw een pluim op de hoed van het negende. Na de met 9-6 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse kon afgelopen zaterdag de champagne ontkurkt worden.

Ook E1 en F4 werden voor de tweede keer dit seizoen kampioen. E1 vocht met GKV E1 een verbeten en spannend duel uit dat uiteindelijk met 15-13 gewonnen werd door de ploeg van Sander en Timon. Een terecht vreugdedansje dus voor Jaylin, Peter, Tara, Thijs en Tim.

Albatros F4 had in Dordrecht een grote uitdaging tegen de nummer 2 Oranje Wit, maar trok in de thriller met 4-5 aan het langste eind. Na het zaalkampioenschap dus opnieuw een welverdiend feest voor Ben, invalster Eline, Julia, Lieke, Myrthe, Quinten en de coaches Rene en Wouter.

Helemaal geweldig zijn de kampioenschappen van E8 en F6 waar de korfballers nog niet veel ervaring hebben. Zo won E8 in de voorjaarscompetitie slechts één wedstrijd, ging het in de zaal steeds beter en werd de ploeg afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen! Bloemen en medailles voor Jasmijn, Jasmijn, Nick, Romy, Sebastiaan en coach Arina.

F6 liet er in haar kampioenswedstrijd geen gras over groeien en won met maar liefst 2-24 van Oranje Zwart waardoor de allerjongste korfballers van de club onbereikbaar werden voor de concurrentie.
Feest voor de toppertjes  Eavan, Katelyn, Mila, Sven, Sven en de coaches Bart, Fleur en Ginger.
Er komen nog meer Albatrosteams in aanmerking voor de titel in hun klasse. Senioren 5 won, hoewel lelijk en nipt (10-11) van Trekvogels 1 en ook blijven er dankzij de winst van afgelopen zaterdag kampioenskansen voor S7, B1 en D4. Het 7e versloeg Merwede 5 met 13-12 en B1 klopte Oranje Wit B2 in Dordrecht met 12-15 waarbij Lisa Klop een vervelende schouderblessure opliep. De ploeg van Robin en Youri gaat nog een spannend laatste weekend tegemoet.

D4 speelde op veld 2 een uitwedstrijd tegen Conventus D1, maar won keurig met 2-4. De ploeg heeft nu nog één puntje nodig voor de tweede titel.

Albatros 1, 2 en A1 haalden zes punten op in Tilburg. Voor het eerste team betekent dit dat de tweede plaats nog steeds in handen is en dat winst zaterdag thuis tegen ONDO plus een misstap van Valto noodzakelijk zijn voor een verlenging van de veldcompetitie.

Een dieptepunt zaterdag was de onnodige 13-14 nederlaag van Albatros 3 tegen RWA 3 waardoor de ploeg moet afdalen naar de reserve 3e klasse. De vorm en het elan van de zaalcompetitie, waarin de ploeg promotie naar de eerste klasse afdwong, was in de veldcompetitie helaas ver te zoeken.
Verder was er zaterdag winst voor D1 dat achteraf hoorde dat de titel alweer binnen is, maar het feestje komende zaterdag gaat vieren. C1 zit in de wachtkamer en B4 had in de met 7-5 gewonnen wedstrijd tegen Sporting Delta een vier keer scorende topscorer in Merit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.