Veteranendag 2017 Zwijndrecht HI Ambacht

22 mei 2017

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Het was een pracht dag voor veteranen dag afgelopen zaterdag.  Een compleet spektakel voor en in  het Spektakel aan het Norderstedtplein waar de veteranen dag Zwijndrecht-HI Ambacht plaatsvond. Veteranen ingezet in dienst van Vrede stond er te lezen op de vlag van de Nederlandse veteranen. Vele generaties soldaten melden zich weer voor het ontmoeten van de oude hap.

Een bont gezelschap van soldaten uit tal van onderdelen van het Nederlandse leger waren aanwezig. Bont omdat er nogal een verschil is waar iedereen gediend heeft. Iedere militair vanuit welke missie dan ook was welkom op voorwaarde dat hij/zij zich met militaire precisie had aangemeld bij het comité.

Men werd welkom geheten op het Norderstedtplein voor het Spektakel door het Saint Andrews Pipe Band. Met de doedelzak muziek achter de opstelling van vele militaire voertuigen van het TRIS uit Zwijndrecht kon het de bezoekers van Winkelcentrum Walburg zeker niet ontgaan dat de Nederlandse Veteranen dag aangevangen was.

Wie aangetrokken door al dit vertoon een kijkje kwam nemen kon in de ochtend de vlaggenceremonie meemaken. Burgemeester Heijkoop en Schrijer spraken de opgekomen oud strijders toe. Het programma werd aangekleed met de happy voices die tal van oude bekende liedjes ten gehore bracht . ook de bekende Indische maaltijd mocht uiteraard niet ontbreken.

Voor wie nog niet genoeg had aan de ontmoetingen, gezellige gesprekken en het entertainment kon een rondrit krijgen in een van de militaire voertuigen. Kortom de veteranen dag Zwijndrecht HI Ambacht was wederom een geslaagd festijn. De dag liep als een geoliede machine alsof het een dagelijkse bezigheid was of zoals je dat van een leger onderdeel kan verwachten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.