Positief resultaat jaarcijfers 2016 voor Zwijndrecht

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Positief resultaat jaarcijfers 2016 voor Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - De jaarcijfers 2016 van de gemeente Zwijndrecht sluiten met een behoorlijk positief resultaat van 8,2 miljoen euro. Dit voordeel is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schuld van de gemeente niet verder toeneemt. Ook heeft de gemeente dit geld hard nodig voor de tekorten in de bijstand.

Het voordelige resultaat komt vooral door verbetering van de grondexploitatie in De Volgerlanden met een bedrag van ruim drie miljoen. In de praktijk blijkt dat de woningmarkt snel aantrekt. De gevolgen van deze gunstige situatie zijn nu merkbaar.

Taken afronden
Daarnaast is een aantal taken dat voor 2016 gepland stond, niet afgerond. Het gaat om een bedrag van ongeveer anderhalf miljoen. De gemeente pakt deze taken verder op in 2017.

Tekort op bijstand
Bij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is sprake van een voordeel van ruim twee miljoen euro in 2016. Zo'n overschot zal zich, zoals het er nu naar uitziet, vanaf 2017 niet meer voordoen. De gemeente verwacht ook nog steeds een groot tekort op de bijstand in 2017 en wil hiervoor een aanmerkelijk deel van het overschot van 2016 inzetten.

Wethouder Aaike Kamsteeg (Financiën): "Ondanks het positief resultaat blijft een terughoudend financieel beleid nog steeds nodig."

Informatie
De behandeling van de jaarstukken 2016 is gepland in de Politieke Markt op dinsdag 30 mei en de gemeenteraad op dinsdag 20 juni. De jaarstukken zijn te vinden op www.zwijndrecht.nl/gemeenteraad bij Vergaderingen > 30 mei > Raad Carrousel vergaderzalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.