Meevaller bij project De Volgerlanden en Perenlaantje blijft groen

23 mei 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHTSE WAARD - De gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht werken samen aan de ontwikkeling van het gebied De Volgerlanden. Raadsleden van Zwijndrecht uitten zich dinsdag 16 mei tijdens de Politieke Markt positief over de laatste ontwikkelingen. Het verwachte verlies op het project is afgenomen met 3,4 miljoen euro en komt nu uit op een verwacht verlies van 5,8 miljoen euro.

De uitvoering van het project ligt bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Door de opgebloeide woningmarkt konden projectontwikkelaars meerdere grote woningbouwprojecten in verkoop brengen. Ook werden er veel kavels verkocht aan particuliere opdrachtgevers. In de praktijk blijkt dat de markt snel aantrekt.

Perenlaantje blijft groen
De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft ook besloten om een strook van zo'n 70 meter extra groen langs het Perenlaantje niet meer voor woningbouw te bestemmen, maar groen te houden. Dit is een meevaller voor Zwijndrecht. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht compenseert Zwijndrecht voor de nadelige financiële gevolgen. De Zwijndrechtse raadsleden zijn blij met deze keuze van de buurgemeente.

Vastberadenheid
Naar wethouder Aaike Kamsteeg gingen complimenten voor zijn vastberadenheid in het hele traject om de financiële zorgen rond De Volgerlanden zoveel mogelijk te beperken. Als suggestie gaven raadsleden mee om samen met de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht de voortgang in het gebied tijdens een excursie te bekijken.

Stabiele situatie
Wethouder Aaike Kamsteeg (Financiën) zei dat de situatie nu behoorlijk stabiel is en prees de goede ambtelijke ondersteuning. "Er moet nog voor zo'n 100 miljoen euro aan grond verkocht worden, dus er staat nog veel te gebeuren. De excursie is een goed idee. Als je bijvoorbeeld in het Perenlaantje zelf loopt, heb je een heel andere beleving, dan dat je er slechts van een afstand naar kijkt."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.