Opleidingsschip de Mate feestelijk geopend

24 mei 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Binnenvaartschip de Mate is dinsdagavond geopend in Zwijndrecht. Het schip is helemaal opgeknapt en verbouwd en gaat dienen als opleidingsschip voor jongeren die tussen wal en schip dreigen te vallen.

Het opleidingsschip is een initiatief van jongerenwerker Peter Verheij. Hij werkte zelf lang in de binnenvaart.

Toen Verheij met moeilijk opvoedbare jongens aan de slag ging, bleek de binnenvaart vaak goed bij hen te passen. "Het is avontuurlijk werk en er is een goede boterham in te verdienen", legt hij uit.

De afgelopen maanden is de Mate opgeknapt door de jongeren die er nu een opleiding tot matroos gaan volgen. In juni vaart het schip voor het eerst uit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.