Twee kampioenen gehuldigd bij korfbalvereniging CKV Albatros

29 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Twee kampioenen gehuldigd bij korfbalvereniging CKV Albatros

ZWIJNDRECHT - Bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros zijn afgelopen zaterdag nog twee kampioenen gehuldigd. In het laatste competitieweekend mochten B1 en D1 de bloemen en wat lekkers in ontvangst nemen. 

In het extreem warme weer moest B1 winnen van Top B1 om kampioen te worden. B1 deed wat het moest doen en won met 11-8, waarna de bloemen en de taart in ontvangst genomen konden worden. D1 was eigenlijk al kampioen, maar liet het ook deze laatste wedstrijd niet lopen en won met 17-7 van Vitesse D1, waardoor D1 de ongeslagen kampioen is.

Naast B1 en D1 speelden nog meer teams om het kampioenschap afgelopen zaterdag. D2 moest winnen van De Korfrakkers D1 om het kampioenschap te pakken. In een zeer spannende wedstrijd trok Albatros helaas aan het kortste eind, waardoor de Korfrakkers er met het kampioenschap vandoor gingen.

D4 ging de rechtstreekse strijd om het kampioenschap aan met Merwede D4. Helaas lukte het net niet om te winnen van Merwede (4-6) en ging het kampioenschap naar Merwede.

C2 moest winnen van PKC om op gelijke hoogte te komen en het kampioenschap te delen. Helaas was PKC net iets beter dan Albatros waardoor het kampioenschap verloren ging (7-11).

Senioren 5 moest Keep-Fit verslaan om het kampioenschap te mogen vieren. Albatros begint scherp aan de wedstrijd en pakt een kleine voorsprong, maar Keep-Fit blijft mee scoren.  In de tweede helft komt Albatros in een mindere fase, waardoor Keep-Fit op gelijke hoogte kan komen en zelfs de voorsprong kan pakken. Keep-Fit geeft deze voorsprong niet meer uithanden en helaas geen kampioenschap voor senioren 5.

Senioren 1 had een misstap van Valto en winst op ONDO nodig voor een verlenging van de veldcompetitie. Lang zag het er naar uit dat de winst op ONDO leek te lukken. Met een voorsprong van 5 punten leken de punten binnen. ONDO wist echter terug te komen in de wedstrijd en in de laatste minuut van de wedstrijd zelfs de winnende te scoren (25-26). Albatros eindigt hierdoor helaas op de derde plek.

Het tweede team wist ook geen punten te pakken en verloor met 15-20 van Maassluis 3.
De hoogste uitslag is deze week voor E8 dat Vriendenschaar E4 met maar liefst 2-22 versloeg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.