Swanendrift: groen rond Eemstein en Zonnestein in ontwikkeling

30 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Swanendrift: groen rond Eemstein en Zonnestein in ontwikkeling

ZWIJNDRECHT - In 2016 is het wandelpad langs de Swanendrift en Langeweg opgeknapt. Ook het groen is anders ingericht. Door het koude en droge voorjaar is het gras en bloemenmengsel nog niet goed opgekomen. Wel staat er veel onkruid. Dit wordt nu aangepakt.

Uitvoering
In het najaar van 2016 is op verzoek van de omgeving het fietspad langs de Swanendrift opnieuw aangelegd. De oversteekplaatsen over de Swanendrift en Warmoerzierstraat zijn nu veiliger. Om fietsers te wijzen op mogelijke windhinder zijn er langs het fietspad waarschuwingsborden geplaatst. Het groen is anders ingericht. Dit voorjaar is gras en een bloemenmengsel gezaaid.
Onderhoud

Door het koude en droge voorjaar is het gras en bloemenmengsel nog niet goed opgekomen. Eind mei wordt het bloemenmengsel selectief gemaaid om overtollig onkruid te verwijderen. Het gras langs de paden wordt gemaaid en extra gezaaid. Ook de lagere delen worden extra ingezaaid en puin en stenen verwijderd. Zie foto hierboven voor een impressie van het eindresultaat. Het duurt nog wel een hele poos (2 à 3 jaar) voor het eindbeeld echt is bereikt. Dit vraagt geduld, ook als de begroeiing soms een rommelige aanblik geeft.

Informatie
Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met projectleider Hans Keller, tel. 078- 770 36 96 of stuur een-mail naar: h.keller@zwijndrecht.nl

Bron foto: Gemeente Zwijndrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.