Noordparkfestival, het leukste feest in Zwijndrecht

06 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Noordparkfestival, het leukste feest in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 24 juni viert Zwijndrecht weer zijn jaarlijkse festival in het Noordpark. Een kombinatie van muziek en cultuur. Met dit jaar een lange versie: het festival begint ’s middags om 12 uur en gaat door tot ’s avond 9 uur! En dat houdt natuurlijk in dat het festival nu ook uitgroeit tot een foodtruckfeest. Want voor een ruime variatie aan eten en drinken is gezorgd. Voor de negende keer dit jaar een voor een groot deel vernieuwd festival met toch nog de knusse gezellige familiesfeer van “een festival in het park”.

Er is dit jaar maar één podium, waarop zes geweldige bands het publiek zullen vermaken. En tussen de optredens van de bands door draaien de DJ’s B&B hun muziek vanaf vinyl.

Om 12 uur opent de band Luke & The Lovers het festival. Deze band kreeg onlangs bij de Band Boost van de Dordtse Popcentrale een wildcard voor het Noordparkfestival. Gewoon omdat ze een goede band zijn met een poppy mix van verschillende muziekstijlen.

Dan volgen The Funky Organizers, een stel “jonge honden” van rond de 20, die een energieke show brengen die je het best kunt omschrijven met “groovende funk, oldschool gemixed met modern”. Ze waren vorig jaar geweldig op het Big Rivers Festival.

Maar liefst 10 man treden er dan aan: Soulsville. Aangevoerd door de charismatische zanger Chris Hordijk dendert dit collectief, inclusief een maar liefst vijf man tellende blazerssectie, door een loeihete stamppot van dampende rock, soul en rhythm & blues.

Wel eens van The Tibbs gehoord? Nou, dat wordt dan tijd. Van een uur of 4 speelt die band op het Noordparkfestival. De bezetting bestaat uit drums, basgitaar, gitaar en Hammond, een driekoppige blazerssectie en het gepassioneerde stemgeluid van frontvrouw Elsa Bekman. The Tibbs staan voor meeslepende garagesoul die stevig knipoogt naar blues, funk, jazz en surf.

Rond etenstijd, en je hoeft niet naar huis, want er staan volop foodtrucks en eettentjes, is het de beurt aan Tin Soldiers, nog jong, maar gek van de jaren 60. Dus veel herkenbare covers van The Byrds, The Beatles, Rolling Stones, Joe Cocker, The Who en nog veel meer.

En het festival krijgt een daverende afsluiting met de Dordtse band Scotch. We zagen ze onlangs nog in Holland’s Got Talent. Een bonte mengeling van partyfolk, ska en beetje punk en rock. Dan wil je niet meer naar huis....

Naast alle muziek is in het park ook de Cultuurmarkt met meer dan 30 kramen vol variatie aan sieraden, keramiek, schilderijen, glas, en zelfs biologische groente en taarten. Er zijn natuurlijk weer rondleidingen door de Vrienden van het Beeldenpark, deze keer vooral voor de kinderen. Die kunnen natuurlijk ook weer terecht in het succesvolle Kinderdorp, waar ze zich kunnen laten schminken, zich uitleven op het springkussen en kunnen genieten van de optredens van Clown Zassie. Je kunt weer kijken naar de levensechte scheepsmodellen van de Modelbouwvereniging Alblasserdam.

En er is heerlijk eten en drinken! Want omdat het festival langer doorgaat komen er foodtrucks met een gevarieerd aanbod van spareribs tot pizza’s en van stroopwafels tot curry. Heerlijke koffie van de baristabus en de bekende Belgische ijscoman.

Kortom volop feestelijk genieten in het idyllische Noordpark langs de Oude Maas. Je mag dit uiteraard gratis toegankelijke evenement in het mooiste park van Zwijndrecht niet missen.

Het volledige programma van het Noordparkfestival staat op www.noordparkfestival.nl en op facebook.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.