Drechtstad in Balans aangeboden door Werkgevers Drechtsteden

08 juni 2017
Drechtstad in Balans aangeboden door Werkgevers Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De Werkgevers Drechtsteden boden voor de derde keer in het bestaan van de Drechtraad hun speerpunten boekje aan. Het kon niet mooier dan op het feestelijke moment van het twaalf-en-een-half jarig bestaan van de Drechtraad, dat heugelijke feit werd bij stil gestaan voorafgaand aan de Drechtraad zelf.

Met een bezoek van Minister Plasterk die de Drechtraad, haar oud leden en mensen van het eerste uur, toesprak. Hij benadrukte diverse keren dat hij als bioloog heel anders tegen de staatsrechtelijke zaken aankeek dan juristen dat deden. Ook Professor Dr. Marcel Boogers gaf een college over de rechtsvorm Drechtraad en doorontwikkeling daar van.

Passend bij de toespraken en colleges past het zeven speerpuntenboekje van de Werkgevers Drechtsteden .Het speerpuntenboekje werd overhandigd aan de voorzitter van de carrousel fysiek Dhr. Moorman. Het doel van het boekwerkje is dat politieke partijen het kunnen verwerken in hun raadsprogramma. Op 21 juni doet Dhr. Jacob Klink dat nogmaals maar dan aan de voorzitter van de Drechtraad.

Door gezamenlijk op te treden kunnen kansen die geboden worden de Drechtsteden economie versterken. Daadkrachtig optreden en consistent beleid maakt het bedrijven mogelijk om goed te ondernemen en te groeien maar ook zo mogelijk werkgelegenheid in stand te houden aldus de werkgevers.

Verbetering van de infrastructuur om de regio aantrekkelijker  te maken moet volgens de centrale visie  van “Drechtstad in balans”  samenhang bieden. Om leefbaarheid en bereikbaarheid te vergroten moet de “ruit van de Drechtsteden” ingrijpend aangepakt worden. Het gaat dan om de A16, A15, A27 en N3.

Kwaliteit en match in het technisch onderwijs moet vergroot worden voor een betere aansluiting op het bedrijfsleven. Ook meer aanbesteden bij het MKB in de Drechtsteden is een aanbeveling. Op het gebied van energie is men ook duidelijk. “wat je bespaart, hoef je ook niet op te wekken. Niet alleen heeft men oog voor de energietransitie maar ook voor het fijnstof.

Daarvoor ziet men intensievere samenwerking in de regio ook als een plus. Regionaal versus lokaal en dat alles in het perspectief van de Drechtstad zoals men dat wel durft uit te spreken. Men is ook duidelijk over het imago van de Drechtsteden. Wees trots op deze regio, want de werkgevers zijn zeker trots op deze regio. Zorg dat de zichtbaarheid van de Drechtsteden verbeterd.

Dhr. Jacob Klink heeft het stokje van Teun Muller overgenomen die als boegbeeld van de Werkgevers Drechtsteden dit tot op heden altijd aan bood. Dhr. Klink doet dit ook met verve en sprak de carrousel met even veel vuur toe zoals zijn voorganger dat ook deed. Alle fracties hebben het boekwerkje ontvangen maar komt ook digitaal beschikbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.