Van Gemerden nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

08 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Van Gemerden nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

ZWIJNDRECHT - De ChristenUnie-SGP heeft vanaf 1 juni een nieuwe fractievoorzitter. Marius Schenkel heeft het stokje overgedragen aan fractiegenoot Andries van Gemerden. In hem heeft de fractie een goede opvolger gevonden.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was het voor Marius Schenkel een logisch moment om het fractievoorzitterschap over te dragen. Schenkel was fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP sinds het voorjaar van 2014 toen hij Henk Pasveer opvolgde na de toen gehouden gemeenteraadsverkiezingen.

Van Gemerden is geen onbekende en maakt sinds 2014 deel uit van de fractie en was daarvoor fractiesecretaris. “Ik wil Marius bedanken voor al het goede werk wat hij heeft gedaan. Ik ga met veel enthousiasme aan het werk en zal mij laten leiden door het positieve Bijbelse motto, te herleiden naar ons spreekwoord: Wat gij wilt dat u geschied, doe dat ook een ander.” Van Gemerden is 34 jaar en in het dagelijks leven is Van Gemerden als financieel adviseur werkzaam in de non-profitsector. Hij adviseert daarin basisscholen in hun (financiële) beleid.

Het raadswerk zal Schenkel blijven doen tot en met de verkiezingen van 2018. De ChristenUnie-SGP levert in Zwijndrecht een wethouder en heeft vijf van de zevenentwintig raadszetels.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.