Bart Deurloo verdedigt met succes NK-titel

19 juni 2017 door Josette Huisman
Bart Deurloo verdedigt met succes NK-titel

ZWIJNDRECHT - In het Rotterdamse Ahoy heeft O&O-turner Bart Deurloo met succes zijn allroundtitel verdedigd. Met een ruime voorsprong op zijn naaste concurrent Bram Louwije van Flik-Flak – Den Bosch  wist hij met 84,250 punten het nationale goud voor zich op te eisen. Clubgenoot Alex Klinkenberg tekende voor het brons.

In de toestelfinale kwam Bart ook als beste uit de strijd op het onderdeel rek. Hij versloeg daar Epke Zonderland van Topsport Noord – Heerenveen. Met een voorsprong van 0,25 punten eiste hij met 14,700 punten het goud op.
Bart en Alex waren niet de enige turners die zich op het ereschavot turnden.
In de seniorklasse van de eredivisie veroverde Boudewijn de Vries goud op voltige, zilver op brug, brons op rek. Anthony van Assche zilver op ringen
Bij de junioren-II liet Bradley Noordzij het goud omhangen van vloer en het zilver van allround en de toestellen voltige, ringen en brug.
Wesley de Haas  turnde zijn NK in de categorie junior-I.  Allround werd hij tweede maar werd Nederlands kampioen op de onderdelen ringen, sprong, rek en verdiende het zilver op vloer.
Bij de jeugd kwam de geblesseerde Jordi Hagenaar alleen op voltige in actie. Zijn optreden was goed voor brons. Jarien Fokkens, eveneens geplaagd door blessureleed, kwam tot een gelijk resultaat op het onderdeel sprong.
Voor de turners van de eerste divisie werd gelijktijdig gestreden op de Ahoycup. Thijs Oosterling kwam op niveau 3 met 75,567 punten als beste uit de strijd.

Ook de meisjes/damesselectie toestelturnen hadden in Ahoy hun titelstrijd.
Naomi Visser, voor het eerst uitkomend in de seniorklasse, werd met 12,900 punten Nederlands kampioen op het onderdeel brug.
De jeugdige Melanie Stout had succes bij de pupillen van de categorie1-N1. Met 52,650 punten veroverde zij het nationale allround-brons. In de toestelfinale vloer  eveneens brons.
Naast deze titelstrijd werd door de dames ook deelgenomen aan de Ahoycup. Vicky Vercauteren was met 13,575 punten de beste op sprong.

De afdeling ritmische gymnastiek completeerde het O&O-succes met een zilveren medaille van de junioren A/B. De knotscompositie van de turnsters Cheryl van der Perk, Mea Dijkstra, Rosalie van den Berg, Tessa de Vroomen, Ilse van Dam en Tessa van den Bergh werd gewaardeerd met 9,600 punten.
Estée Kraaijeveld wist zich in de hoogste categorie prima te meten met het landelijk geweld. Naast de individuele strijd nam zij als gastturnster in groepsverband ook deel met de ploeg van OKK-Dordrecht. Zowel met hoepel als met de combinatie touw/bal werd zij Nederlands kampioen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.