Twee geslaagde paalschiettoernooien bij Albatros

26 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Twee geslaagde paalschiettoernooien bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Op vrijdagavond 23 en zaterdagochtend 24 juni heeft Albatros haar jaarlijkse paalschiettoernooien georganiseerd.

Vrijdagavond waren er vanaf 19.30 uur 70 koppels actief, eerst in de poulefase en later in de beruchte knock-out fase. Om 23.00 uur was iedereen op het terras verzameld om de finale tussen de midweekkoppels Eddo/Timon en Daan/Wouter te bekijken. Er stond een vlagerige wind die in eerste instantie Daan en Wouter parten leek te spelen. Zij kwamen op een ruime achterstand, maar bogen die bij 11-12 voor het eerst om in een voorsprong. Eddo en Timon kwamen er niet meer aan te pas en hun midweekmaten wonnen de finale met 14-17. De bekers werden uitgereikt en dit was het teken voor een opruimactie en nog heel wat drankjes en stoere praatjes.

Zaterdagochtend om 9.30 uur stond de jeugd te trappelen voor hun toernooi. Het druilerige weer zorgde voor overlast voor de ouders, maar de schutters bleken er niet heel veel moeite mee te hebben en scoorden er lustig op los. Alle welpen gingen naar huis met een medaille en rond de klok van 12.30 uur starten de finales in alle leeftijdscategorieën.

Bij de F-jeugd waren Sven Hoogendoorn en Luuk Bakker ongenaakbaar en zij versloegen Maurits van Houdt en Luna van Maanen met 26-15. De strijd tussen Tara Boer en Linde Groefsema aan de ene kant en Nadia Walters en Milou Bakker aan de andere kant werd een hele spannende die met 24-23 werd gewonnen door de eerstgenoemden.

De D1-ers Jorien Jordaan en Anouk Bakker waren te sterk voor Rens Schipper en Ruben Borsje (27-17) en bij de C-jeugd wonnen Louise van Houdt en Rick Letterman met 20-11 van Joyce Siebert en Guusje Groenemeijer. De strijd tussen de B-koppels Matthijs Nelisse/Niels Ronhaar en Gijs van der Velden/Sander Punt werd met 27-21 gewonnen door het eerstgenoemde koppel. De bekers werden door alle winnaars trots in de lucht gestoken.

Opnieuw twee uitermate geslaagde toernooien met dank aan de prima organisatie en mede dankzij de hulp van veel vrijwilligers en de gezelligheid van de deelnemers. Het is geweldig leuk om te zien dat er heel veel nieuwe ouders maar ook oud-leden een balletje komen schieten en het blijkt meer dan eens een laagdrempelige activiteit.

Het seizoen voor de korfballers van Albatros zit er bijna op. Komend weekend is er nog het juniorenweekend in Bergeijk en in de komende week gaat het veld op sportcomplex Develstein op de schop. Eind augustus hoopt Albatros gebruik te kunnen maken van een compleet gerenoveerd terrein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.