Buurtkinderen stemmen mee over ontwerp speelplek

27 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Buurtkinderen stemmen mee over ontwerp speelplek

ZWIJNDRECHT - Er komt een nieuwe speelplek bij het Groene Kruispad in de wijk Walburg. Deze komt in plaats van de oude speelplek in de Wilhelminastraat. Donderdag kiest de buurt het winnende ontwerp. Buurtkinderen stemmen mee.

Karim is een betrokken inwoner uit de Wilhelminastraat. Hij kwam met het idee om een speelplek in de straat te verplaatsen naar de groenstrook bij het Groene Kruispad. Op die manier kunnen meer buurtkinderen gebruik maken van de speelplek middenin het groen.
In april kwam de buurt bij elkaar en verzamelden buurtbewoners en hun kinderen alle ideeën over de nieuwe speelplek.

Wethouder openbare ruimte Robert Kreukniet: "De gemeente maakte op basis van het wensenlijstje drie ontwerpen. Donderdag presenteert Karim de ontwerpen. De buurt kan vervolgens stemmen op hun favoriete ontwerp. Kinderen stemmen mee, zij zullen de speelplek immers ook echt gebruiken."

Aan het eind van de avond is bekend welk ontwerp direct na de levering van de speeltoestellen (8 weken) wordt aangelegd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.