Actiedag tegen fietsdiefstal op 29 juni bij winkelcentrum Walburg

27 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Actiedag tegen fietsdiefstal op 29 juni bij winkelcentrum Walburg

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 29 juni organiseert de gemeente in samenwerking met politie, Fietsersbond, NS en winkeliersvereniging Walburg een actiedag tegen fietsdiefstal. Van 9.30 tot 13.00 uur kunnen fietsbezitters op de weekmarkt bij winkelcentrum Walburg terecht voor tips van politie en Fietsersbond tegen fietsdiefstal. Geïnteresseerden kunnen een kortingsbon krijgen waarmee ze met 25% korting een tweede fietsslot kunnen aanschaffen bij FRS Fietsen (winkelcentrum Walburg) en Rijwielhandel Jos de Koning (winkelcentrum Passage).

In Zwijndrecht komt fietsdiefstal veel voor, teveel! Vooral bij het NS-station en winkelcentrum Walburg slaan fietsdieven vaak hun slag. Om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen, werkt de gemeente samen met politie, winkeliersvereniging Walburg, de Fietsersbond en NS aan acties. Eén van deze acties is het informeren van inwoners over voorzorgsmaatregelen die zij zelf kunnen nemen tegen fietsdiefstal. Bijvoorbeeld door een tweede (ART-goedgekeurd) fietsslot te gebruiken waarmee de fiets aan een rek of paal kan worden vastgezet. Hiermee kan men de kans op diefstal aanzienlijk verkleinen. Om die reden heeft de gemeente onlangs 25 fietsklemmen bij winkelcentrum Walburg vervangen door fietsnietjes om het fietsers makkelijker te maken hun fiets vast te zetten.

25% korting op aanschaf 2e fietsslot
Om de aanschaf van een tweede fietsslot te stimuleren, is er tot het einde van het jaar een kortingsactie. Wie bij Rijwielhandel Jos de Koning of FRS Fietsen een (ART-goedgekeurd) fietsslot koopt waarmee de fiets kan worden vastgezet, krijgt tegen inlevering van de kortingsbon 25% korting op de aanschafprijs. De kortingsbonnen zijn verkrijgbaar tijdens de speciale actiedag. Of knip de bon uit het Stadsnieuws van 5 juli.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.