Beweegrecept: Hét recept voor meer beweging

29 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Beweegrecept: Hét recept voor meer beweging

ZWIJNDRECHT - Denkt u er wel eens aan om meer te bewegen? Maar wat vindt u leuk? Wat past binnen het budget? En welke sport houdt rekening met uw fysieke mogelijkheden? Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en zetten daardoor nooit de eerste stap naar een vereniging of sportschool. Zonde, wat sporten is gezond én daarnaast ook ontzettend leuk! Klinkt dit herkenbaar voor u? Dan hebben de Vivera Sportcoaches iets voor u bedacht; het “beweegrecept”.

“Het beweegrecept wordt op verschillende plekken in Zwijndrecht meegegeven aan mensen die meer willen bewegen. Je kunt ‘m onder andere krijgen bij de huisarts of bij de fysiopraktijk. Met het recept kom je bij ons terecht, de Vivera Sportcoaches. Wij zijn al jaren actief in Zwijndrecht, kennen het sportaanbod bij u in de buurt en willen graag meer mensen in beweging krijgen. Gratis en vrijblijvend kijken we samen met u naar uw wensen, wat voor soort sport bij u past en wat u leuk vindt. We hopen u zo op weg te helpen naar een sportievere toekomst”, aldus X (Vivera Sportcoach in Zwijndrecht).

Beweegrecept van de huisarts
Carla Rietdijk is praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijk Top en zeer enthousiast over het “beweegrecept”. “Ik spreek op de praktijk veel mensen tegen die meer willen bewegen, maar niet goed weten waar te beginnen. Door fysieke beperkingen of andere factoren durven ze de eerste stap niet te zetten. Juist die mensen krijgen van mij het “beweegrecept”. Er zijn in Zwijndrecht zoveel mogelijkheden. Niet alleen op de sportscholen of verenigingen maar ook via andere organisaties. Ook zijn er gratis manieren om te bewegen. Via het recept kom je vrijblijvend in contact met de sportcoaches. Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden. Bij huisartsenpraktijk Top deel ik het “beweegrecept” al uit en daar wordt enthousiast op gereageerd.”

Enthousiast sporter dankzij Vivera
Cor van Dijk, inwoner van Zwijndrecht, is vorig jaar dankzij de Vivera sportcoaches weer gaan sporten. “Ik vond het heel fijn om samen met de coaches te kijken wat bij me past. En met resultaat. Na het uitproberen van een aantal sporten ben ik uitgekomen op Walking Football. Twee keer per week train ik met een enthousiaste groep bij voetbalvereniging De Pelikaan. Ik kan het iedereen aanraden!”

Zet de eerste stap
“Een beter recept bestaat niet. Geen medicatie, maar een eerste stap naar meer bewegen en een fitter lijf. De sportcoaches gaan graag samen met u op zoek. Zwijndrecht is een echte sportstad, dus maak er gebruik van. Ik hoop dat het beweegrecept een groot succes wordt en dat steeds meer inwoners een sport of andere manier van bewegen vinden die goed bij ze past en waar zij plezier aan beleven”, aldus wethouder Jolanda de Witte.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.