Burgemeester Dominic Schrijer gaat Herdenkingsmonument op begraafplaats Heerjansdam onthullen

04 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Dominic Schrijer gaat Herdenkingsmonument op begraafplaats Heerjansdam onthullen

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer onthult donderdag 6 juli op de algemene begraafplaats in Heerjansdam een monument ter nagedachtenis aan de overledenen van de in 2015 geruimde graven.

Het monument op de algemene begraafplaats aan de Molenweg in Heerjansdam is een blijvende herinnering aan de overledenen van de 77 algemene graven die in juli 2015 zijn geruimd.

Wethouder begraafplaatsen Jacqueline van Dongen: "De namen van de betreffende overledenen zijn op het monument vermeld. Het is gebruikelijk dat er na ruiming van graven een herinneringsmonument wordt geplaatst. Met plaatsing van het monument zijn alle werkzaamheden op de begraafplaats in Heerjansdam nu formeel afgerond."

Dorpsraad
De gemeente vroeg de Dorpsraad als afvaardiging van de inwoners van Heerjansdam om te helpen bij de keuze van het ontwerp van het monument. Er is gekozen voor een drieluik dat is uitgevoerd in hardsteen en zwart graniet.

Herinrichting voltooid
Na de ruiming vond de herinrichting van de begraafplaats plaats. Het geruimde gedeelte is ingezaaid met gras en klaar voor ingebruikname. In december is de heringerichte begraafplaats opgeleverd.

Bron foto: Google Streetview.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.