Blauwe zone stationsgebied Zwijndrecht per 1 september

22 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
Blauwe zone stationsgebied Zwijndrecht per 1 september

ZWIJNDRECHT - In het stationsgebied van Zwijndrecht is met ingang van 1 september 2017 een blauwe zone van kracht. Met de parkeerschijf achter de autoruit kan hier maximaal twee uur worden geparkeerd. De blauwe zone komt in de plaats van het betaald parkeren en zal gelden van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

De blauwe zone wordt ingevoerd in de omgeving van Jan Campertstraat, Paulus Potterstraat,  Veilingdreef en Vierdrecht. Plattegronden met de blauwe zones staan op de webpagina Parkeren Stationsgebied op www.zwijndrecht.nl bij Parkeren, verkeer en vervoer.

Op tijd ontheffig aanvragen
De bewoners en bedrijven in de gebieden met een blauwe zone zijn per brief geïnformeerd over de invoering. Als zij hun auto langer dan twee uren binnen de blauwe zone willen parkeren, is het belangrijk om hiervoor een ontheffig aan te vragen. Ook voor bezoekers kunnen zij een ontheffig aanvragen.

Voor bewoners
Per gebied kunnen bewoners in aanmerking komen voor een bewonersontheffig (één per bewoner) en voor bezoekersontheffigen (twee per adres).

Voor bedrijven
Bedrijven kunnen indien zij eigendom hebben of gevestigd zijn binnen het gebied maximaal drie bedrijfsontheffigen krijgen.

Kraskaart
Wie nog een kraskaart voor parkeren heeft, kan deze in de maand oktober inleveren bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis.

Borden en belijning
In de maand augustus treft de gemeente voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van de  borden en het aanbrengen van blauwe belijning.

Parkeren voor treinreizigers
Voor treinreizigers is achter het NS-station Zwijndrecht aan de Westelijke Parallelweg een P&R terrein ingericht. Hier zijn 126 parkeerplaatsen beschikbaar. Voor treinreizigers die reizen met een OV chipcard is deze parkeergelegenheid gratis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.