Turners halen WK-limiet

28 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
Turners halen WK-limiet

ZWIJNDRECHT - Bij de twee gehouden WK-kwalificatiewedstrijden hebben een drietal O&O-turners de WK-limiet weten te behalen.

Bij de eerste kwalificatie  voldeden Bart Deurloo en Frank Rijken op rek een de gestelde eis van 14,283. Bart kwam tot een score van 14,775 en Frank noteerde 14,350 punten.

Bij de tweede kwalificatiewedstrijd wist Bart Deurloo op vloer met 14,500 de WK-limiet te behalen en Boudewijn de Vries voldeed met zijn score van 14,800 punten op voltige aan de limiet van 14,783.

Ook op rek kwam Bart opnieuw aan de gestelde WK-limiet. Met een score van 14,800 verbeterde hij zijn score van vorige week zelfs nog iets. Frank Rijken kon daarentegen zijn prestatie van de eerste kwalificatie op rek als gevolg van een val niet verbeteren.

Anthony van Asch kon aan de ringen de WK-limiet niet neerzetten.

Bondscoach Van Bokhoven ziet naar aanleiding van de twee kwalificatiewedstrijden geen aanleiding om een aanpassing te maken in de eerder aangewezen WK-trajectselectie. Van Bokhoven zal zijn definitieve WK-afvaardiging uiterlijk maandag 4 september bekend maken.

In het vervolgtraject wordt nog deelgenomen aan twee World Challenge Cup wedstrijden in Varna, Bulgarije van 1 t/m 3 september en twee weken later in Parijs, Frankrijk op 16 en 17 september Tussendoor zullen de WK-turners nog een interne testwedstrijd in Nederland hebben op zondag 10 september.

Uiterlijk maandag 4 september is de definitieve bekendmaking van het WK-team. De WK-afvaardiging vertrekt op maandag 25 september naar Montreal en waarna op maandag 2 oktober het toernooi begint met de kwalificatiewedstrijd. De finales zijn op 5 oktober (meerkamp) en 7/8 oktober (toestelfinales).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.