Korfballers bijna klaar voor de start

29 augustus 2017 door Hennie van der Zouw
Korfballers bijna klaar voor de start

ZWIJNDRECHT - Het korfbalseizoen gaat op zaterdag 2 september van start voor de ca. 100.000 korfballers in Nederland. Ook bij het Zwijndrechtse Albatros zijn er volop oefenwedstrijden gespeeld om te zoeken naar de juiste samenstelling en opstelling. In totaal zullen 40 teams aan de competitie gaan deelnemen, dus het is weer een hele klus om alle teams te voorzien van een trainer en alle wedstrijden van een scheidsrechter.
De korfballers hebben er weer zin in, maar de vraag is of het nieuwe kunstgrasveld op tijd gereed is om ook op sportcomplex Develstein aanstaande zaterdag wedstrijden te kunnen spelen. De aannemer heeft er alles aan gedaan, maar de knoop voor wat de opleveringsdatum betreft wordt deze week doorgehakt. Mochten de thuiswedstrijden gecanceld worden, dan zal er op zaterdag 14 oktober ingehaald moeten worden.
Voor de seniorenselectie wacht zaterdag al een tripje naar Delft waar Excelsior op hen wacht. A1 en A2 mogen naar Zeeland (ONDO en TOGO) voor hun eerste wedstrijd, terwijl B1 een uitwedstrijd wacht bij Vriendenschaar in Bodegraven. C1 start bij Merwede in Sliedrecht, D1 en E1 spelen hopelijk thuis en F1 treft PKC F2.
Helaas werd de accommodatie van Albatros en Conventus eind vorige week bezocht door inbrekers waardoor in het gebouw nog  wat schadeherstel moet plaatsvinden.  De club laat zich door deze tegenvaller echter niet uit het veld slaan.

Bijschrift foto: De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe kunstgrasveld

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.