Drechtraad besluit: Hardinxveld-Giessendam kan toetreden tot Drechtsteden

04 november 2015
Drechtraad besluit: Hardinxveld-Giessendam kan toetreden tot Drechtsteden

ZWIJNDRECHT / DRECHTSTEDEN - De Drechtraad heeft dinsdagavond 3 november tijdens haar vergadering in Zwijndrecht, een besluit genomen over de toetreding van Hardinxveld-Giessendam. De gemeente kan nu officieel toetreden tot het samenwerkingsverband van de zes Drechtsteden. De Gemeenschappelijke Regeling wordt uitgebreid met deze zevende gemeente. De Drechtsteden vertegenwoordigen dan een regio met in totaal ruim 288.000 inwoners.

Portefeuillehouder Bestuur en Netwerk van de Drechtsteden Peter Verheij: "Als Drechtsteden willen we de regio optimaal en toekomstbestendig verder ontwikkelen. Hardinxveld-Giessendam is een gemeente die qua karakteristiek en positie uitstekend past bij het profiel van de Drechtsteden. We verwachten dat Hardinxveld-Giessendam de Drechtsteden verder zal versterken, bijvoorbeeld het maritieme profiel van de regio."

In de Drechtsteden werken zes zelfstandige gemeenten samen aan regionale ontwikkelingen. Begin juli verzocht Hardinxveld-Giessendam officieel om toetreding tot dit samenwerkingsverband. In september en oktober stemden de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht al in met toetreding.

Nu ook de Drechtraad akkoord is, volgt de uitvoering. Er wordt gewerkt aan een implementatieplan en overgangsregeling. Stapsgewijs wordt de samenwerking de komende jaren concreter. Net als de andere gemeenten blijft Hardinxveld-Giessendam zelfstandig, maar diverse taken worden gezamenlijk opgepakt, bijvoorbeeld door de regionale Sociale Dienst Drechtsteden. Met streeft naar officiële, juridische toetreding uiterlijk per 1 januari 2018.

Fotobijschrift: Officiële aanbieding van een welkomstgeschenk aan de zeven burgemeesters en aan dhr. Verheij van het Drechtstedenbestuur. Van links naar rechts op de foto: Voorzitter van het Drechtstedenbestuur en burgemeester van Dordrecht dhr. Brok, burgemeester Van Hemmen (Sliedrecht), burgemeester Augusteijn (Hardinxveld-Giessendam), burgemeester Schrijer (Zwijndrecht), burgemeester De Bruin (Papendrecht), burgemeester Paans (Alblasserdam), burgemeester Heijkoop (Hendrik-Ido-Ambacht) en portefeuillehouder Bestuur en Netwerk van het Drechtstedenbestuur dhr. Verheij (tevens wethouder Alblasserdam).
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.