Finaleplaats in Bulgarije op onderdeel brug voor Frank Rijken

04 september 2017 door Hennie van der Zouw
Finaleplaats in Bulgarije op onderdeel brug voor Frank Rijken

ZWIJNDRECHT - Bij de World Challenge Cup in Varna – Bulgarije heeft Frank Rijken van de Zwijndrechtse Turnvereniging O&O een finaleplaats bemachtigd op het onderdeel brug.
In de finale wist hij zijn prestatie van de voorafgaande kwalificatiewedstrijd met 0,450 punten te verbeteren. Met een score van 13,950 eindigde Frank op een zesde plaats, achter Epke Zonderland die met 14,250 punten als vijfde uit de strijd kwam.

Rijken kwam ook in actie op het onderdeel rek. De jury waardeerde zijn oefening met 13,400 punten waarmee hij slechts 0,15 punten tekort kwam voor de finalestrijd.

Boudewijn de Vries bond de strijd aan op het onderdeel voltige. Boudewijn had de pech dat hij door een klein misser  zijn oefening tussentijds moest onderbreken. Uitzicht op een finale plaats was hiermee verkeken.

Op grond van de behaalde WK-limieten bij de twee kwalificatiewedstrijden  heeft bondscoach Bram van Bokhoven vorige week de WK-afvaardiging bekend gemaakt. Hierin zijn opgenomen de O&O-turners Frank Rijken, Boudewijn de Vries en Bart Deurloo. Verder zijn aangewezen Epke Zonderland (Topcentrum – Heerenveen), Casimir Schmidt (PAX – Haarlem) en Bram Verhofstadt (Flik Flak – Den Bosch)

Over twee weken komen de turners op 16 en 17 september weer in actie tijdens een World Cup in Parijs, Frankrijk. Tussendoor zullen de WK-turners nog een interne testwedstrijd in Nederland hebben en wel op zondag 10 september.

De Wereldkampioenschappen vinden plaats  van 2 t/m 8 oktober het Canadese Montreal

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.