Selectieteams Albatros goed van start

04 september 2017 door Hennie van der Zouw
Selectieteams Albatros goed van start

ZWIJNDRECHT - De selectieteams van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros zijn de veldcompetitie goed begonnen. Er werd op 2 september door geen van de teams, die allemaal buiten Zwijndrecht moesten spelen, verloren.

Albatros 1 opende het seizoen in Delft tegen Excelsior dat zichzelf een plaats bij de top in deze 1e klasse toedicht. De Delftse ploeg besloot al snel tot achterverdedigen om de Zwijndrechtse aanval te ontregelen. Albatros, dat geen personele wijzigingen kent ten opzichte van vorige seizoen, bewaarde echter de rust en bracht met lange aanvallen de juiste schutters in stelling. Jurriën en Mattijs werden door hun vakgenoten prima gesteund en bij rust leidde Albatros met 6-8. Toen na rust ook de dames zich met het scoreverloop gingen bemoeien was het verzet van de zwart-witten gebroken. Albatros boekte een keurige 13-19 overwinning tot tevredenheid van coach Steven de Graaf.

A1 reisde naar Middelburg voor de uitwedstrijd tegen ONDO. De ploeg van Alex en Robin had weinig moeite en speelde de Zeeuwen met prima spel naar een 12-23 nederlaag.

B1 sleepte met veel inzet een punt uit het vuur in de uitwedstrijd bij Vriendenschaar in Bodegraven (9-9). De ploeg van coaches Kees en Caroline speelt komende dinsdag in Vlaardingen een bekerwedstrijd tegen Twist. A1 ontmoet een dag later DVS ’69 voor het bekertoernooi bij de A-ploegen.
C1 rolde in Sliedrecht met veel gemak Merwede C1 op. Na 2x 25 minuten korfballen stond er een 2-22 eindstand op het scorebord. D1 speelde uit bij Maassluis en nam, na een 5-6 ruststand,  in de tweede helft afstand: 11-14. Een puike prestatie voor het gewijzigde D1-team in de Hoofdklasse onder leiding van Timon en Ferry.

F1 klopte PKC F2 met 6-12 en had in Quinten haar topscorer. E1 moest thuis spelen en kwam dus vanwege de verlate veldoplevering niet in actie.

Albatros speelde op 2 september 20 uitwedstrijden en wist er 10 te winnen. Jammerlijk was de 23-22 nederlaag van het 2e tegen de reserves van Excelsior. De ploeg maakte een vijfpunten achterstand bijna helemaal goed. Winst was er wel voor senioren 5 tegen Merwede 5 (8-10) en een ruime 10-19 winst van A2 bij TOGO. Ook C2, E3 en E4 wonnen hun eerste partij dit seizoen.
De korfballers van Albatros hopen deze week hun nieuwe kunstgrasmat in gebruik te mogen nemen. De officiële opening van het vernieuwde veld is op zaterdag 23 september.

Fotobijschrift: Actiefoto van de wedstrijd Excelsior - Albatros

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.