Ren Samen, een sportieve en culturele ontmoeting

04 september 2017 door Josette Huisman

ZWIJNDRECHT - Initiatiefnemers Yamen Jaber, Mouawya Bekhashi en Mohammed Al Masri organiseren op zaterdag 30 september het hardloopevenement 'Ren Samen' met na afloop een gezellige 'Meet & Eat'. Yamen, Mouawya en Mohammed gingen op zoek naar een leuke en sportieve manier waarbij inwoners van verschillende culturen met elkaar kunnen kennismaken. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte vanuit PAK AAN! Wil je meelopen of tijdens het aanmoedigen genieten van heerlijke hapjes en muziek? Schrijf je in voor de wedstrijd of kom zaterdag 30 september naar het Spektakel in Zwijndrecht.

Het hardloopparcours is 2,5 of 5 km lang, leuk voor jong en oud. Iedereen mag mee doen en kan in zijn eigen tempo meelopen. De start en finish is bij theater "Het Spektakel", Norderstedtplein 10. Wethouder Jolanda de Witte verricht om 13.30 uur het startschot.

Hapjes, drankjes en muziek op de culturele markt
Direct na de wedstrijd zijn inwoners tussen 14.30 en 16.00 uur van harte welkom op de culturele markt bij Het Spektakel. Bezoekers kunnen hier genieten van verschillende hapjes, drankjes en muziek. Laat u verrassen, ontmoet elkaar én andere culturen.

Vivera leefstijlmarkt start om 10.00 uur
Niet alleen 's middags, maar ook zaterdagochtend kunnen inwoners bij Het Spektakel terecht. Van 10.00 tot 13.00 wordt daar namelijk de Vivera leefstijlmarkt georganiseerd. Beweegaanbieders, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, huid- en oedeemtherapeuten, voedingsdeskundigen en welzijnsorganisaties presenteren zichzelf en geven tips en advies. Om 10.15 uur is er een warming up en vanaf 10.45 uur kunnen inwoners mee doen aan een fit-test. Kijk voor meer informatie op www.viverazwijndrecht.nl

Inschrijven voor de hardloopwedstrijd of helpen?
Inschrijven kan via de link. Wil je een bijdrage leveren aan de culturele markt? Neem dan contact op met Jan Willem van Utrecht van Nehemia: jwvutrecht@gmail.com of Yamen Jaber: yamen-jaber@hotmail.com

Meer informatie op de website

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.