Dozijn overwinningen op gloednieuw kunstgras

11 september 2017 door Hennie van der Zouw
Dozijn overwinningen op gloednieuw kunstgras

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros hebben hun gerenoveerde accommodatie zaterdag ingewijd met 12 overwinningen in 19 thuisontmoetingen.

Albatros’ eerste team speelde een spannende pot tegen het Haagse Achilles. Er was veel publiek gekomen om het vlaggenschip van de club op het nieuwe kunstgras aan het werk te zien en de weersverbetering zorgde zaterdagmiddag voor mooie plaatjes.

Albatros kwam geweldig uit de startblokken en nam binnen 9 minuten een 5-0 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft waren de Zwijndrechtse doelpunten echter duur en brak er een schaakspel met wisselspelers aan. Een hele administratie voor de goed leidende scheidsrechter De Jong.
Bij rust leidde Albatros nog wel (7-6), maar na 12 minuten in de tweede helft kwam de Haagse ploeg voor het eerst op voorsprong. Albatros zette echter even een tandje bij en de slimme wissels van coach Steven de Graaf wierpen hun vruchten af. Via 13-11 en 15-12 brak de spannende slotfase aan waarbij Albatros het hoofd koel hield. De wedstrijd werd met 15-14 over de streep getrokken.

Albatros 2 deelde de punten met de reserves van Achilles (14-14), maar Albatros A1 en A2 wonnen hun eerste thuiswedstrijd wel. A1 klopte DeetosSnel A2 met 22-14 en A2 versloeg DVS ’69 A1 met 20-10. Geen winst voor B1 dat met 14-20 ten onder ging tegen het sterke IJsselvogels B1.
C1 liet er tegen GKV C1 geen gras over groeien (17-1) en ook C2 won ruim (11-4 tegen OZC C1). D2 speelde een hele leuke wedstrijd tegen GKV D2 en won deze verdiend met 14-7. Bij de E- en F-viertallen konden thuisoverwinningen genoteerd worden voor E2, E4, F1 en F5. Senioren 5 en senioren 8 maakten het dozijn overwinningen vol.

Buiten Zwijndrecht was de hoogste score voor senioren 3 dat ODO 3 in Maasland met 17-27 wegzette. Al voor rust werd het gat gemaakt en na rust kwam de thuisploeg er niet aan te pas.
In Sliedrecht klopte het 7e Merwede 6 met het kleinst mogelijke verschil: 16-17. Winst was er ook voor B2 (4-8 tegen Vitesse B3), B3 (4-14 in Culemborg tegen SGV B1) en B4 dat ACKC B3 met 2-4 versloeg. D1 won in Barendrecht met 6-8 van Vitesse. Helaas werden de ochtendwedstrijden veelvuldig geteisterd door slagregens.

De allereerste overwinning op het nieuwe kunstgras kwam afgelopen woensdag op naam van het combinatieteam Albatros/Conventus MW2 dat DSO MW2 met 16-8. Het veld werd afgelopen week officieel opgeleverd en kreeg tevens het keurmerk Rookvrije accommodatie. De komende weken wordt er nog wat nawerk verricht en wat puntjes op de i gezet.

Fotobijschrift: actie uit de wedstrijd Albatros-Achilles

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.