College B&W stelt de gemeenteraad voor: Bouw gymzaal bij basisschool De Notenbalk

15 september 2017 door Hennie van der Zouw
College B&W stelt de gemeenteraad voor: Bouw gymzaal bij basisschool De Notenbalk

ZWIJNDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad een voorstel gedaan voor een nieuwe gymzaal in de wijk Heer Oudelands Ambacht. Alles afwegend, wordt het grasveld naast basisschool De Notenbalk voorgesteld als locatie.

In 2014 vroegen basisschoolleerlingen van De Develhoek uit Heer Oudelands Ambacht om een eigen gymzaal in hun wijk. De gemeenteraad heeft hiermee in juni 2015 ingestemd.

Plan
Vervolgens is een plan uitgewerkt voor de drie schoollokalen en een gymzaal naast basisschool De Notenbalk. Uit reacties uit de buurt bleek echter weerstand tegen een gymzaal op die locatie. Samen met een klankbordgroep deed de gemeente daarna onderzoek naar een alternatieve locatie.

Twee plekken
Er zijn twee plekken waar een gymzaal zou kunnen worden gebouwd: bij basisschool De Notenbalk of bij wijkgebouw ’t Klankbord. De bouw bij ’t Klankbord is mogelijk, maar technisch en stedenbouwkundig problematisch en bovendien veel duurder dan bij De Notenbalk. In de omgeving van 't Klankbord is een enquête gehouden over de variant bij 't Klankbord. Ook daar stuitte de gemeente op weerstand van omwonenden.

De Notenbalk
Het college vindt na een zorgvuldige belangenafweging de locatie De Notenbalk toch het meest geëigend. Het is nu aan de gemeenteraad om de knoop door te hakken en krediet beschikbaar te stellen.

Update 27 september: Na de vergadering van 26 september is helaas dit plan door wethouder Aike Kamsteeg weer ingetrokken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.