Mondriaan Composities uit Parijs nu in Galerie Glas + te zien

18 september 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Jos Verheugen uit Parijs exposeert zijn levensgrote schilderijen met rechtlijnigheid van Mondriaan in de mooie galerie van Marielle Braanker.

Jos schilderde in 2009 op goed geluk een boomkikker in een Mondriaan compositie nadat hij een aantal jaren eerder een ommezwaai maakte vanaf 1994 als doctor in de electrofysiologie die wetenschappelijk onderzoek deed in Parijs tot Parijse kunstschilder. Hiermee begon Verheugen de serie "Vrij naar Mondriaan" schilderijen. Wat begon met een boomkikker, loopt uiteen van roodbortjes en pimpelmeesjes, van levensgrote zebra's en stieren tot vrouwelijke vormen. De combinatie van de composities van Verheugen naar Mondriaan met de glasobjecten van Mariëlle maakt de expositie zeker een bezoekje waard. De expositie loopt tot 30 september.

Galerie Glas + is na afspraak dagelijks geopend. Wilt u liever geen afspraak maken? Dan is de galerie nog zaterdag 23 en 30 september te bezoeken tussen 13.30 en 17.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.