Wethouder Henk Mirck opent bijeenkomst Drechtse Stromen

12 maart 2013
Wethouder Henk Mirck opent bijeenkomst Drechtse Stromen

DRECHTSTEDEN - Maandagavond 11 maart belegde Drechtse Stromen een tweede bijeenkomst in Zwijndrecht. Burgerinitiatief Drechtse Stromen wil bewoners, organisaties en bedrijven helpen om samen te besparen op de energierekening.
Ook door lokaal duurzame energie op te wekken wil Drechtste Stromen proberen geld in de eigen gemeenschap te houden: “Zo verbeteren we het milieu en helpen we de lokale en regionale werkgelegenheid”.

Drechtse Stromen wil dat bereiken door iedereen in de Drechtsteden met kennis over energie en energiebesparing te verbinden en samen initiatieven en projecten op te gaan pakken. Het thema van deze tweede ledenbijeenkomst was dan ook: verbinden.

Drechtse Stromen heeft in de afgelopen weken een aantal gesprekken gevoerd met lokale bestuurders. Ook Zwijndrecht heeft duurzaamheid en dus ook duurzame energie hoog op de agenda staan. De eerste lokale bestuurder, die zich inmiddels heeft aangemeld als lid van Drechtse Stromen, is wethouder Henk Mirck. Hij heeft gisterenavond de vergadering geopend.

Sinds de eerste ledenvergadering afgelopen januari, waren er vier werkgroepen gestart: zonnepanelen, windenergie, kennisbank en verbinding maken op buurtniveau.

Deze vier werkgroepen hebben op deze tweede bijeenkomst hun bevindingen gerapporteerd. De bijeenkomst was deze keer in Zwijndrecht, omdat Drechtse Stromen rond dit onderwerp ook de bewoners van de andere Drechtsteden met elkaar wil verbinden om zo te kunnen leren van elkaars ervaringen vanuit de gedachte: “Samen kunnen we meer”.

Drechtse Stromen wil onder andere ook het volgende gaan aanpakken: “De opbrengsten van de energierekening belanden nu bij grote energiebedrijven en worden elders geïnvesteerd. Als bewoners, organisaties en bedrijven in de Drechtsteden er in slagen een deel van de miljoenen in de regio te houden en te investeren in zon-, wind- en bioinstallaties, is dat goed voor de lokale werkgelegenheid”.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.