Henk Mirck nieuwe voorzitter Drechtse Stromen: 'Energietransitie Drechtsteden versnellen'

06 oktober 2016
Henk Mirck nieuwe voorzitter Drechtse Stromen: 'Energietransitie Drechtsteden versnellen'

DRECHTSTEDEN - Henk Mirck is de nieuwe voorzitter van Stichting Drechtse Stromen. Deze organisatie van en voor burgers, helpt zonder winstbejag bewoners, organisaties en ondernemers met energiebesparing en stimuleert lokale energieopwekking.

Drechtse Stromen bestaat inmiddels 4 jaar. De opstartfase is daarmee voorbij. De afgelopen jaren hebben de vrijwilligers aangetoond dat zijn hun steentje kunnen bijdragen aan de doelstelling om in de Drechtsteden energieneutraal te worden. Zo hebben energieambassadeurs vele bewoners verleid tot het nemen van energiebesparende maatregelen in koop- en huurwoningen. Ook scholen en verenigingen worden geholpen om de energierekening omlaag te brengen en het binnenklimaat te verbeteren. En in de regio zijn diverse coöperaties opgericht of in oprichting voor 'Zon op andermans dak'. Ook Drechtse Wind is voortgekomen uit Drechtse Stromen en werkt aan een windmolen door en voor bewoners en ondernemers.

Het is tijd om vanuit deze ervaringen te versnellen en op te schalen. Reden voor medeoprichter en huidige voorzitter Jan de Keizer om het stokje door te geven aan een opvolger. De stichting is blij dat Henk Mirck de kar wil verder trekken. Zijn netwerk, zijn kennis en ervaring met de energietransitie zijn zeer welkom om in de Drechtsteden grote stappen te kunnen maken. Daarvoor worden nu plannen ontwikkeld. Mensen die willen meedenken en meedoen zijn van harte welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.