Albatros viert opening van haar sportvelden

25 september 2017 door Hennie van der Zouw
Albatros viert opening van haar sportvelden

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag hebben de wethouders Kreukniet en De Witte de officiële handeling verricht om de nieuwe kunstgrasvelden op sportcomplex Develstein in te wijden. Onder het toeziend oog van bestuur en leden van beide sportclubs en veel belangstellenden vormden jeugdleden van ckv Albatros en SV Conventus een slang waarmee de bal naar de wethouders werd getransporteerd.

Vervolgens mikten beide wethouders in hun eerste poging raak en verdween de bal door een korfbalmand vol confetti. Hierna werden er woorden van dank gericht aan allen die hebben bijgedragen aan de renovatie van het sportcomplex. Met name Albatrosser Chris Hagedoorn die 13 weken lang dagelijks op het terrein aanwezig was, werd in het zonnetje gezet. De kersverse jeu-de-boules-baan op het complex krijgt zijn naam.

Tijdens de openingsceremonie werd er al volop gekorfbald en tot 18.00 uur ’s avonds was er vertier op het zonnige veld.  Albatros bekroonde het openingsfeest met 19 overwinningen waarvan tien op het thuisveld.

Er zijn nog altijd 11 Albatrosteams ongeslagen. De pupillenteams D3, E4 en F1 blijven op kampioenskoers en wonnen afgelopen zaterdag opnieuw. Bij de aspirantenteams hebben B2, C1, C2 en C4 nog altijd niet verloren. C1 klopte ACKC A1 zaterdag met maar liefst 0-17.

A1 en A2 boekten hun vierde overwinning op rij. Dit keer werden Merwede A1 (15-9)  en Luctor A1 (22-13) aan de zegekar gebonden. Het 3e en 7e seniorenteam tenslotte winnen tot nu toe ook elke wedstrijd. Het 7e versloeg Erasmus 3 nipt met 14-15 en het 3e had minder moeite met Twist 3: 14-20.

De strijd tussen de verenigingen Merwede en Albatros eindigde zaterdag onbeslist. Na de winst van A1, wonnen ook F1 en senioren 2 van Merwede maar verloren B3, B4 en senioren 1 van de Sliedrechtse ploeg.

De winst van het tweede team kwam als geroepen, want tot nu toe werd er slechts één punt gesprokkeld. Albatros 2 toonde wilskracht en legde Merwede in de slotfase met 21-19 over de knie.
De wedstrijd tussen de standaardteams van Albatros en Merwede kende een bizar scoreverloop. Albatros kwam met 6-0 voor maar scoorde vanaf 9-4 ruim 20 minuten niet. Omdat ook Merwede slecht op schot was brak er een spannende slotfase aan waarbij Albatros aan het kortste eind trok: 11-13.

Foto: Martin Hulsman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.