Sportcomplex Develstein met groots feest officieel geopend

25 september 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Met een groots openingsfeest is het vernieuwde Sportcomplex Develstein officieel geopend. In een korte ceremonie tijdens dit feest werd het complex zaterdagochtend geopend door wethouders Jolanda de Witte en Robert Kreukniet.

Voorafgaand aan de door de Gemeente Zwijndrecht gesubsidieerde ceremonie had een lint met jeugdspelers van verenigingen sv Conventus en CKV Albatros een hand- en korfbal naar de wethouders gebracht, waarna beiden het complex openden door een schot op een korf. Beiden bleken tot hun eigen verrassing over meer sporttalent te beschikken dan zelf verwacht: beiden wisten direct in de korf te scoren!

"Het komt niet vaak voor dat we met twee wethouders een complex komen openen, dus dit toont hoe bijzonder dit project is," verklaarde Jolanda de Witte, wethouder van Sport van de Gemeente Zwijndrecht. "Het resultaat is nu een heel mooi complex, dat zelfs uitgebreid is met een jeu de boules-baan. Sportcomplex Develstein is daarnaast nu als eerste complex in Zwijndrecht volledig rookvrij, waarmee ze een voorbeeld zijn voor anderen."

In de periode tussen de laatste wedstrijden van het 2016 - 2017 seizoen en de start van het nieuwe seizoen is Sportcomplex Develstein sterk op de schop gegaan. De grootste klus was het vernieuwen van de kunstgras korfbalvelden en het leggen van een asfalt handbalveld. Daarnaast zijn nieuwe licht- en geluidsinstallaties aangelegd en is het sportcomplex uitgebreid met nieuwe kunstgras velden voor verschillende sportactiviteiten voor het Develstein College. Als kers op de taart is het complex uitgebreid met een jeu de boules-baan, waarmee een nieuwe doelgroep aangetrokken wordt en de sportverenigingen een grotere maatschappelijke rol voor de buurt kunnen spelen.

"Het idee voor het vernieuwen van het Sportcomplex Develstein speelde al jaren, terwijl de velden steeds slechter werden,” verklaarde Robert Kreukniet, wethouder van de Gemeente Zwijndrecht met onder andere de sportcomplexen in de portefeuille. “De uitdaging lag in het multifunctionele gebruik van dit complex, waarbij het Develstein College en de sportverenigingen aanvankelijk zeker niet op één lijn zaten. Maar het is gelukt en dat nog wel in zo'n kort tijdbestek, want alles moest in één zomer gebeuren. Eenvoudig ging dit niet, want de staat van het complex was op sommige plekken slechter dan verwacht en het weer zat ook niet altijd mee. Ik ben erg tevreden met het resultaat en dit geldt ook voor alle betrokkenen, dus ik wens de sv Conventus en CKV Albatros veel succes op het vernieuwde complex."

Na afloop van de opening van het complex werden de vele vrijwilligers die binnen het project een cruciale rol hebben gespeeld in het zonnetje gezet. Hierbij was een grote rol weggelegd dan voor Chris Hagendoorn, welke als vrijwilliger namens het de Vereniging van Gebruikers het volledige project coördineerde en zelfs zijn eigen vakantie opofferde om dagelijks de werkzaamheden op het complex nauwlettend te volgen en waar nodig bij te sturen.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.