Donatie Lidl voor natuurtuin De Notenbalk

27 september 2017 door Hennie van der Zouw
Donatie Lidl voor natuurtuin De Notenbalk

ZWIJNDRECHT - Christelijk kindcentrum De Notenbalk van PIT kinderopvang & onderwijs heeft 1.000 euro ontvangen van Lidl Oudeland voor de natuurtuin.

Lidl viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan met de actie ‘Lidl helpt lokaal’ om initiatieven die bijdragen aan een betere en gezondere buurt te ondersteunen. Net als alle andere ruim 400 filialen heeft Lidl Oudeland hiervoor een bedrag van 1.000 euro beschikbaar. Veel Zwijndrechtenaren hebben hiervoor een aanvraag ingediend. Juf Nelly Wetzels van De Notenbalk was een van hen.

“Niet voor mezelf, maar voor de natuurtuin van ons kindcentrum,” vertelt ze. “In onze natuurtuin kunnen onze kinderen volop ontspannen, bewegen en spelen. Ze komen er tot rust, maar zijn ook met en in de natuur aan de slag. Dit vraagt creativiteit en inventiviteit. Van klein tot groot: de kinderen scheppen er hun eigen fantasiewereld en gaan op ontdekkingstocht. Ook hebben we moestuintjes aangelegd die de kinderen zelf onderhouden. Van zaaien tot en met oogsten, met lekkere en mooie groenten en fruit als opbrengst. Paprika’s, tomaten, courgettes, appels, aardbeien, kruiden, een indrukwekkend grote pompoen, noem maar op. De kinderen vinden het echt geweldig!” 

Dat sprak Lidl Oudeland aan. “We hebben voor De Notenbalk gekozen omdat er heel veel mensen, jong en oud, van de natuurtuin genieten. In onze winkels zijn (biologische) aardappelen, groente en fruit heel belangrijk en dat geldt ook voor duurzaamheid. Daar sluit de natuurtuin perfect op aan. Als buurtbewoners ergens blij van worden, dragen we graag ons steentje bij,” aldus filiaalmanager Stefan Ripzaad. Samen met de assistent filiaalmanager overhandigde hij symbolisch een cheque van 1.000 euro aan juf Nelly, tot groot plezier van haar collega’s en de kinderen van De Notenbalk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.